Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Ropogós kacsacomb édeskömény ágyon, grapefruittal

2018. november 12. - Heni süt neked

Nincs is jobb, mint a ropogós kacsacomb. Az íze kicsit teltebb, mint egy csirkének, ízesebb. Talán picit zsírosabb is, de ha jól megsütjük, akkor kisül belőle, viszont a visszamaradt sültzsír a világ legfinomabb étele tud lennei, ha ropogós, friss kenyérre kenjük, és lilahagymával gazdagítjuk. 

Na, de térjünk vissza a kacsacombra. A mennyei íze tökéletesen passzol a sült édesköménnyel és a grapefruit enyhe fanyarságával. Így együtt csodás párost alkotnak. Ez a köret kissé enyhít a kacsacomb fajsúlyosságán. A gyümölcs savassága ellensúlyozza a teltebb hús ízvilágát. 

Érdemes kipróbálni ezt a kissé szokatlan köretet, mert igazán fenséges.

img_6705.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 db kacsacomb
  • só, bors
  • 1 nagyobb gumó édeskömény
  • 1 db pink grapefruit
  • 1 ek balzsamecet krém

img_6707.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!

Ha zsíros a comb, akkor irdaljuk be, így alaposan kisül majd minden zsiradék belőle. Sózzuk be alaposan (ettől lesz majd igazán ropogós a bőre), majd tegyük egy serpenyőbe vagy tűzálló tálba, amibe korábban már tettünk egy evőkanálni zsiradékot, hogy ne kapjon oda az elején a hús. Tegyük a sütőbe 190 fokon 15 percig, majd fedjük le alufóliával, hogy ne égjen meg a hús, viszont puhuljon. Vegyük vissza 170 fokra a hőt (légkeveréssel), és így süssük 25 percig úgy, hogy olykor-olykor locsoljuk meg a combot a kisült zsiradékkal. Ezek után tegyük grill fokozatra a sütőt és már alufólia nélkül pirítsuk ropogósra a kacsa bőrét. Miközben sül a hús, addig az ujjnyi vastagra felszeletelt édesköményt kevés olívaolajon süssük meg egy serpenyőben, fedő alatt, így párolódni is fog. 5 perc után fordítsuk meg, és a másik oldalát is pirítsuk le. Amíg sül, addig a grapedruitot pucoljuk meg és az elválasztó hártyától szabadítsuk meg egy éles késsel. Majd kockázzuk fel. 

Mostanra elklszültünk mindennel. Tálaláskor egy lapostányérra teyük a sült édesköményt, ezzel mi regy megágyazva a ropogós kacsacombnak. A gumó kaporszerű szárát vágjuk apróra és azzal szórjuk meg az egészet. Legvégül adjuk hozzá a grapefruit kockákat, és csöpögtessük rá a sűrű, édes balzsamecet krémet, ami fantasztikusan kiegészíti a fanyar gyümölcs ízét.

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_6703.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6814315855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása