A frittata nem más, mint egy csodás tojáslepény, sütőben elkészítve. Bármivel elkészíthető, de alapvetően pancettával, parmezánnal és némi zöldséggel sütjük legtöbbször. Igazi egytálétel. A kényelmes hétvégén, vagy egy rohanós hétköznapon tökéletes, kényeztető megoldás.
Azonban az én mostani verzióm egy kelbimbós változat. Sajton, paradicsomon, újhagymán, és tojáson kívül csak só és bors gazdagítja. Ízes, laktató, gyors, és csuda finom. Már csak arra vár, hogy elkészítsd!
Hozzávalók 4 főre:
- 10 tojás
- csipet sütőpor
- 0,5 kg kelbimbó
- 1 cs. újhagyma
- pár szem koktélparadicsom
- só, bors
- reszelt sajt (leginkább parmezán)
- 1 ek vaj/margarin
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és tegyük bele az alaposan lecsöpögtetett (sós vízben megfőzött) kelbimbót. Kicsit pirítsuk át, majd öntsük rá a sütőporral jól felvert tojásokat. Sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg a felkarikázott (használjuk a zödjét is) újhagymával és a sajttal, majd a paradicsomokat helyezzük az egész tetejére. Eközben elkezd kicsit sülni a lángon a tojás, de most fogjuk meg és tegyük a sütőbe 5-10 percre, grill fokozaton. Szépen feljön a frittátánk, a szélei ropogósra sülnek, a sajt ráolvad, a hagyma és a paradicsom gyönyörűen megpirul.
Már találhatjuk is! Igazán mennyei egy étel.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.