Nincs gyönyörűbb zöldség, mint a szivárvány mángold. Olyan színei vannak, hogy az maga a káprázat. A mángold nyele ilyen fantasztikus, a levele ugyanolyan zöld, mint a sima verzióé. A mángold régen közkedvelt zöldség volt a konyhákban, aztán nagy csönd és most pár éve ismét beszivárgott a köztudatba. Egyszerűen zseniális. Főzeléknek, párolva, vagy salátának elkészítve is pazar. Nyugodtan mondhatjuk, hogy felhasználása igen sokrétű.
Ez a mostani recept a szemnek csodás, a testnek ízorgia, a léleknek balzsam.
Tartalmas fogás. Fehérbabos, paradicsomos, sárgarépás, zöldfűszeres csoda. Kihagyhatatlan.
Hozzávalók:
- 1 csomag zsenge szivárvány mángold
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 doboz fehérbab konzerv
- 1 doboz aprított paradicsom
- só, bors
- friss tárkony és petrezselyem
- 1 db chili paprika - opcionális
- olaj
Elkészítése:
Az olajon dinszteljük meg a laskára vágott hagymát. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, a félbevágott és felkarikázott sárgarépát. Fűszerezzük és pirítsuk össze. Most jöhet a mángold felszeletelt nyele. Öntsük fel a paradicsommal és a babbal. Forraljuk össze a sárgarépa puhulásáig. Legvégül a mángold aprított zöld levele kerüljön bele. Szórjuk meg a friss fűszernövényekkel, tegyük bele a chilit, majd rottyantsunk még egyet rajta és kész is a csodás egytálételünk. Friss kenyérrel tunkolgatva maga a Mennyország.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!