Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sült sütőtökkrémes, pestos metélt

2018. december 10. - Heni süt neked

Télen eljön a sütőtök időszaka. Mindenkiben emlékeket idéz, amikor a sütőből felszállnak az illatok, mi pedig élvezettel majszoljuk a krémes, édes sült sütőtököt. Én leginkább a kanadai, avagy sonkatököt kedvelem a legjobban, mert ennek önmagában olyan édes a zamata, hogy semmi további ízesítés nem szükséges. 

Na, amikor visszamarad ebből a finomságból, akkor érdemes az újrahasznosítás jegyében elkészíteni ezt a metéltet. Az alapot ugye a kérmes sült tök adja, amihez hozzákeverek egy kevés pestót, hogy egyrészt ellensúlyozza az édes ízt, másrészt a bazsalikom tökéletes harmóniában van a sütőtökkel, így fantasztikus ízharmóniát tudunk létrehozni.

Színre, ízre mennyei. Elkészítése egyszerű és gyors (annyi időbe telik, amennyi idő alatta tészta kifő). Gyerekek és felnőttek nagy kedvence lesz. Ha kipróbálod, tuti siker!

img_6685.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 30 dkg tagliatelle tészta - gm diétában gm spagetti
  • 30 dkg sült sütötök
  • 2 ek pesto
  • 2-3 ek olívaolaj
  • só, bors

img_6687.jpg

Elkészítése:

Tegyük fel főni sós vízben a tésztát. Közben egy serpenyőben olívaolajon futtassuk meg a sütőtökkrémet és a pestót, sózzuk, borsozzuk. A főzővízből merjünk rá egy fél bögrényit, ettől lesz mártás állagú és krémes. Pár perc forralás elég neki, csak épp, hogy összebarátkozzanak. A tészta 8-10 perc alatt elkészül, utána szűrjük le, de NE öblítsük le! Keverjük a serpenyőben lévő szószhoz a tésztát, forgassuk össze alaposan! Már tálalhatjuk is. Egy kevés petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét, szépen fog mutatni az aranysárgán a zöld szín. :)

Tálaláskor locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal!

Egy pohár jófajta bort ajánlok hozzá. És persze jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_6684.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5014313375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása