Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Fahéjas ropogós

2019. február 05. - Heni süt neked

Ha azt mondom, hogy 15 perc alatt elkészül a világ legegyszerűbb és legfinomabb sütije, akkor úgysem hisztek nekem. Pedig ez tényleg az. Kb. reggeli előtt, míg a kávé lefő, el is készül és máris ott a mennyei, ropogós finomság. Ez a fahéjas ropogós igazából melegében jó, azonnal elfogyasztva. Ha pl. beállítanak vendégek, vagy épp a csak a gyerek (vagy mi) szeretnénk valami édeset nassolni, akkor EZ a megoldás. Előkészületekkel együtt 15 perc alatt valóban kész. Megjegyzendő: sosem árt, ha a hűtőben ott pihen egy csomag leveles tészta :)

img_7489.jpg

Hozzávalók 2 személyre (6 db):  

  • 1 cs. leveles tészta - gm diétában Mester leveles tészta
  • 4-5 ek barna cukor
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 1 ek vaj/margarin

img_7493.jpg

Elkészítése:

A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük az olvasztott vajjal/margarinnal. A fahéjjal összekevert barna cukorral megszórjuk, feltekejük a tésztát, majd  2-3 ujjnyi vastag szeleteket vagunk belőle. Beletesszük egy (szilikon) muffin sütőformába, lekenjük a maradék vajjal, és betoljuk az előmelegített sütőbe. 200 fokon, 15 perc a sütőben, de ellenőrizzük, nehogy megégjen! 

ENNYI!

Az eredmény leírhatatlan. Ahogy beleharapunk, roppan a szánkban a tészta. A süti aljában összegyűlt és megolvadt fehéjas cukrot magába szívta a süti, nekünk meg lefolyik a szánk szélén, mi meg élvezkedünk :)

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_7491.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4414607522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása