Ha azt mondom, hogy 15 perc alatt elkészül a világ legegyszerűbb és legfinomabb sütije, akkor úgysem hisztek nekem. Pedig ez tényleg az. Kb. reggeli előtt, míg a kávé lefő, el is készül és máris ott a mennyei, ropogós finomság. Ez a fahéjas ropogós igazából melegében jó, azonnal elfogyasztva. Ha pl. beállítanak vendégek, vagy épp a csak a gyerek (vagy mi) szeretnénk valami édeset nassolni, akkor EZ a megoldás. Előkészületekkel együtt 15 perc alatt valóban kész. Megjegyzendő: sosem árt, ha a hűtőben ott pihen egy csomag leveles tészta :)
Hozzávalók 2 személyre (6 db):
- 1 cs. leveles tészta - gm diétában Mester leveles tészta
- 4-5 ek barna cukor
- 1 ek őrölt fahéj
- 1 ek vaj/margarin
Elkészítése:
A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük az olvasztott vajjal/margarinnal. A fahéjjal összekevert barna cukorral megszórjuk, feltekejük a tésztát, majd 2-3 ujjnyi vastag szeleteket vagunk belőle. Beletesszük egy (szilikon) muffin sütőformába, lekenjük a maradék vajjal, és betoljuk az előmelegített sütőbe. 200 fokon, 15 perc a sütőben, de ellenőrizzük, nehogy megégjen!
ENNYI!
Az eredmény leírhatatlan. Ahogy beleharapunk, roppan a szánkban a tészta. A süti aljában összegyűlt és megolvadt fehéjas cukrot magába szívta a süti, nekünk meg lefolyik a szánk szélén, mi meg élvezkedünk :)
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.