Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Brunch - sült portobello szeletek, tükörtojással

2019. február 24. - Heni süt neked

Brunch, vagyis a breakfast és a lunch szavak összeolvasztásának eredménye. Magyarul talán a villásreggeli fejezi ki legjobban azt az étkezési időszakot, amikor már épp nincs reggeli idő, de még ebédhez sem kongatnak. Amikor a lusta hétvégeken sokáig az ágyban maradva, semmi kedvünk főzöcskézni klasszikus értelemben vett ebédet.

img_7645.jpg

Ilyenkor, még pizsamában, az ember fogja magát, kitotyog a konyhába az éltető és ébresztő kávéért, hogy amíg az lefolyik (szerintem a kapszulás kávé nem kávé, a kotyogó a királyság!), addig összeüssön valami észbontóan finomat. Ez esetben gyönyörű portobello szeleteket lesütve (szinte gomba steak) - az eddigi legjobb, legszebb gombás ételeket az Amigo, a mi gombánk termékeiből tudtam elkészíteni, mert minőségi és friss az árujuk. Hozzá tükörtojást, némi kevert zöld salátát, koktélparadicsomot, zöldfűszereket, és ízlés szerinti ropogós péksüteményt, kenyeret, pirítóst kínálva.

img_7644.jpg

Hát ez nekem egy igazi brunch, azaz villásreggeli egy laza, kényeztető vasárnapon. Egy kis mennyország...

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_7647.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1014648195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása