Brunch, vagyis a breakfast és a lunch szavak összeolvasztásának eredménye. Magyarul talán a villásreggeli fejezi ki legjobban azt az étkezési időszakot, amikor már épp nincs reggeli idő, de még ebédhez sem kongatnak. Amikor a lusta hétvégeken sokáig az ágyban maradva, semmi kedvünk főzöcskézni klasszikus értelemben vett ebédet.
Ilyenkor, még pizsamában, az ember fogja magát, kitotyog a konyhába az éltető és ébresztő kávéért, hogy amíg az lefolyik (szerintem a kapszulás kávé nem kávé, a kotyogó a királyság!), addig összeüssön valami észbontóan finomat. Ez esetben gyönyörű portobello szeleteket lesütve (szinte gomba steak) - az eddigi legjobb, legszebb gombás ételeket az Amigo, a mi gombánk termékeiből tudtam elkészíteni, mert minőségi és friss az árujuk. Hozzá tükörtojást, némi kevert zöld salátát, koktélparadicsomot, zöldfűszereket, és ízlés szerinti ropogós péksüteményt, kenyeret, pirítóst kínálva.
Hát ez nekem egy igazi brunch, azaz villásreggeli egy laza, kényeztető vasárnapon. Egy kis mennyország...
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.