Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Pestos csirkemell leveles tésztabundában

2019. március 01. - Heni süt neked

Hogyan dobjunk fel, egy már unalomig ismert húsfajtát? Ami önmagában száraz és semmilyen tud lenni?  Tud lenni, ezt hangsúlyozom, mert azért szerencsére van egy csomó olyan praktika, amivel igazán ízessé lehet varázsolni a csirkemell natúrságát. 

Hát ez a recept pont ilyen! Tudniillik ez a fogás egy szaftos hús, fűszeres aromákkal átitatva, ropogós tésztabundában. Ugye, hogy cseppet sem hangzik egyhangúnak? Ha még azt is hozzáteszem, hogy előkészítéssel együtt az egész 30 perc alatt elkészül, akkor aztán már biztos, hogy csábítóan hangzk mindenkinek. 

Ez a finomság igazán különleges, tehát meglephetjük vele kedvesünk, családunk, vagy barátainkat egy szürke hétköznapon. Különlegességét az adja, hogy miközben sül a sütőben, a pesto gazdag ízvilága átjárja a húst a tészta zártságában, ezáltal válik szaftossá, ízletessé, és nagyon aromássá. Mindez olyan harmonikusan, olyan lágyan és selymesen jelenik meg ebben az ételben, hogy semmi tolakodó íz nincs benne, csak krémesség és ropogósság változatossága a tésztán belül és kívül. Érdemes kipróbálni!

img_7587.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 nagyobb csirkemell filé
  • 2 ek pesto
  • 1 cs. leveles tészta - gm diétában pl. Mester leveles tészta
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • só, bors, vörösbor ecet
  • olívaolaj

img_7583.jpg

Elkészítése:

A csirkemellet vágjuk félbe, így máris kész a két adaghoz szükséges húsmennyiség. Kenjük be vastagon pestoval mindkettőt, egyéb fűszerezést nem igényel. A leveles tésztát vágjuk 4 egyenlő csíkra és tekerjünk fel a húsra 2-2 csíkot, így teljesen beborítja. Nyomkodjuk le a széleit, hogy ne folyjon ki a mennyei szaft és az aromák is bent maradjanak. Lekenjük a tetejét olajjal és egy tűzálló tálba tesszük. Mellé rakjuk a paradicsomokat, amiket előtte összekevertünk sóval, borssal, kevés ecettel és olajjal. Így toljuk be a tálat az előmelegített sütőbe 180 fokra és süssük 20 percet. Ha elkezdene megégni a tészta, akkor gyorsan fedjük le egy darab sütőpapírral vagy alufóliával. Sütés közben a pesto szépen beleolvad a hús rostjai közé, megízesítve és szaftossá téve azt. A tészta, mint egy kukta, bent tartja a gőzt, amiben átjárják az aromák a csirkemellet.

Az eredmény egy olyan gazdag ízvilágú, istenien szaftos, csodás és különleges étel, ami minden falatjával elcsábít. Kínáljuk mellé a sült koktél paradicsomokat, de ha ez kevésnek bizonyul, csodás kísérője a húsnak pl. a párolt ceruzabab.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_7584.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5114630296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Infect82 2019.03.02. 12:21:16

"Ha elkezdene megégni a tészta, akkor gyorsan fedjük le egy darab sütőpapírral vagy alufóliával"
Akkor a képen miért fekete?? Ki eszi ezt meg?
süti beállítások módosítása