Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Tavaszi töltött kel

2019. május 01. - Heni süt neked

Isteni finom, ress, harsogó zöld, idei kelkáposztát lehet már kapni. Olyat, aminek nem lehet ellenállni. Olyat, ami egyből beindítja a fantáziát, aminek az ízét azonnal a számban érzem. A zöldségesnél már láttam magam előtt, ahogy leveleire szedem és szépen beletekerem a gombával gazdagított darált húst, a tölteléket. Sima paradicsomszósz helyett pedig egy könnyed, tavaszias, ricottával ízesített verzióval főzöm össze. Őszinte leszek, isteni lett, nem csak a fantáziámban. :)

5a48cc00-f27e-4216-b1bd-ea86cd33b207.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej friss, idei kelkáposzta
  • 1 kg darált hús - sertés/pulyka
  • 2 nagy fej csiperke
  • 1 tojás
  • 3 ek reszelt parmezán
  • só, bors
  • 1 doboz ricotta/túrókrém
  • 1 l passzírozott paradicsom 
  • bazsalikom (friss vagy szárított)
  • tejföl - lm diétában növényi tejföl/joghurt
  • kevés olaj

62fd23ee-5ca9-4a2f-b48f-27f5e6b5b83e.JPG

Elkészítése:

Szedjük leveleire a kelt, erezzük ki, mossuk meg, majd itassuk fel a felesleges vizet róla. Közben keverjük össze a darált húst a tojással, parmezánnal, apróra kockázott gombával - az Amigo, ami gombánk termékei közül a vastag húsú, grillezni való csiperkét szeretem használni, mert megmaradt az állaga, hiába aprítom fel - , sóval, borssal. Töltsük be a leveleket a hússal, a maradék aprókáposztát pedig vágjuk össze. Egy mély serpenyőbe kevés olajat hevítsünk, majd tegyük bele az aprókáposztát és a felkockázott levél erezetet. Minden használjunk fel, ne pocsékoljunk, pláne ilyenkor, amikor annyira friss, üde minden! Sózzuk kicsit.

img_0711.JPG

Tegyük rá körbe a töltött leveleket.

img_8002.JPG

A ricottát keverjük össze a felaprított bazsalikomlevelekkel, majd keverjük ki a paradicsomlével. Öntsük nyakon a töltelékeket ezzel a ricottás lével, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt főzzük kb. 1 órán át. Először nagy lángon, majd takarékon. 

img_5769.JPG

Ha elkészült, egy kevés tejföllel tálaljuk! Önmagában vagy főtt krumplival mennyei élvezet. Egészséges, ízletes, látványos! 

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8233.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr414796040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása