Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Mustáros-tárkonyos, krémes csirkemell, bébi laskával

2019. május 18. - Heni süt neked

 És eljött végre a friss fűszernövények ideje, amikor csokorban kaphatóak, frissen, üdén, illatosan! Végre! Az egyik nagy kedvencem a tárkony. A tárkony, amit egyrészről megbocsáthatatlanul keveset használunk (nagyjából a tárkonyos csirkergu levesnél ki is merül a felhasználása), másrészről azon növények egyike, ami szárítva meg sem közelíti a zöld verzióját. 

Na, szóval tárkony. Az szerintem egyértelmű, hogy a tárkony mindig valami pikáns, savanykás ízhez passzol a legjobban. A mustár példának okáért a legjobb cimborája. És miután kedvenc zöldségesemnél megláttam egy csokor illatos, bujazöld tárkonyt, azonnal tudtam, hogy eljött az ideje ennek a mostani receptnek. Ki ne hagyjam a bébi laskagombát (mert hogy ilyet is lehet már vásárolni hála az Amigo a mi gombánk termékcsaládnak), ami elengedhetetlen összetevője ennek a finomságnak.

Hát lássuk:

img_8258.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 nagy maroknyi friss tárkony - maradék lefagyasztva! :)
  • 2 ek magos dijoni mustár
  • 25 dkg mascarpone - lm diétában növényi tejszín, de lehet kapni vegán mascarponét 
  • 2 dl fehérbor
  • bébi laskagomba
  • kevés vaj/margarin
  • só, bors

img_8257.jpg

Elkészítése:

Egy kevés vajon süssük elő a felszeletelt és besózott csirkemellet. Majd adjuk hozzá a bébi laskát, a mascarponét, a mustárt, a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk, majd keverjük ki alaposan, hogy minden összetevő egynemüvé váljon a serpenyőben. Most jöhet a leszárazott tárkony. Fedő alatt 20 percet rotyogtassuk (miután egyszer felforrt, utána már csak takarék lángon), olykor-olykor kevergessük, nehogy lekapjon az alja. 20 perc alatt az alkohol elpárolog, a hús és a gomba megpuhul, a tárkony kiadja zamatát, a mustár életre kel, szóval elkészültünk.

Azon túl, hogy egy mennyei ételt kapunk, még ripsz-ropsz el is készül. Ráadásul a 20 perc alatt, amíg fő, elkészíthetjük a köretet hozzá. Igaz, hogy én nem kínáltam hozzá semmit, csak tunkolásra kíválóan alkalmas kenyeret, de teljes mértékben passzol hozzá a rizs, bulgur, kuszkusz, köles, hajdina, de még a gersli is, bár az kicsit tovább tart megfőzni.

Hát ennyi ez az istenien krémes, kicsit fanyaran pikáns mustáros-tárkonyos, bébi laskás csirkemell. 

Hiba lenne kihagyni :)

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8255.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3414823176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása