Ha hétvége, akkor valami egytálétel a legmegfelelőbb ebédre. Méginkább, ha végre jobb idő ígérkezik, és inkább kimozdulnánk otthonról, mintsem, hogy a konyhában pepecseljünk. Erre a legjobb megoldás ez a recept, ami egy tartalmas marharagu, rengeteg zöldséggel és omlósra főtt mennyei lábszárral. Csak összekészítjük és máris mehet az edénybe, ahol szépen, lassan 1 óra alatt puhára fő és az ízek is összeérnek. Csak ajánlani tudom!
Íme:
Hozzávalók:
- 1 kg marhalábszár
- 0,5 kg Portobello vagy nagyobb, vastaghúsú csiperke
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál szár zeller
- 1 nagy fej hagyma
- só, szemes és őrölt bors, fűszerpaprika, babérlevél
- (friss) majoranna
- zsiradék
Elkészítése:
Kockázzuk fel a lábszárat és a zsiradékon megdinsztelt hagymára dobjuk, majd fehéredésig lepirítjuk. Fűszerezzük, majd adjuk hozzá a felkockázott zöldségeket, kivéve a gombát. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Forraljuk fel, majd fedő alatt, takarékon főzzük 35-40 percig. Ekkor dobjuk bele a gomba kockákat (az Amigó, ami gombánk termékcsalád Portobellója a legjobb ehhez - szerencsére már Tesco, Spar, Aucha, Metro áruházakban megtalálhatóak) és főzzük tovább még 15-20 percig, de már fedő nélkül és kissé nagyobb lángon. A lényeg, hogy a hús puha legyen, a szaft pedig besűrűsödjön annyira, amennyire egy jó ragunak kell. Se híg, se túl száraz ne legyen! Lehessen tunkolgatni, kanalazni a szaftot. Az összeért ízek eredménye, hogy a zöldségek és a hús olyan harmóniában adják ki az aromáikat, hogy az már költészet.
Friss, ropogós kenyérrel a legjobb, de ki-ki elkészíteheti hozzá kedvenc köretét.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.