Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Pak choi indonéz stílusban

2019. június 16. - Heni süt neked

Színekben, ízekben gazdag, könnyed ez az étel. Egy üdítő fogás a nyári melegben, amikor az ember csak valami gyors, egyszerű, de mégis különleges finomságra vágyik. 10 perc alatt elkészül, és isteni finom. Aki szereti az ázsiai ízvilágot, az aromák teljességét, az ételek letisztultságát, annak biztosan kedvére lesz ez a fogás. Nem csak az ízlelőbimbókak, de a szemnek is élmény. Persze az sem elhanyagolandó tény, hogy mindez glutén-, és laktózmentes, de cukorbetegeknek, vega, sőt vegán élemódot követőknek is tökéletes választás. :)

img_8024.jpg

Hozzávalók:

  • 2 db pak choi (bordás kel)
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 lime leve
  • friss koriander
  • friss chili
  • pár csepp kókuszolaj (sima is megteszi)
  • 2 ek világos szója szósz
  • 1 nagy csipet natúr kókusz forgács

 

img_8027.jpg

Elkészítése:

Vágjuk félbe a 2 db pak choi-t, és a vágási felelülettel lefordítva tegyük egy felforrósított és pár csepp kókuszolajjal megkent serpenyőbe. Öntsük mellé a szójaszószt és szórjuk a serpenyőbe a felkarikázott újhagymát is. Hagyjuk, hogy a kel kicsit odakapjon, megpriruljon. Ez kb. 3-4 perc. Majd fordítsuk meg, süssük még 1-2 percig, ezután vegyük le a tűzről. Locsoljuk meg a lime levével és a tetejére tegyük a felszeletelt chilipaprikát. Ha félünk, hogy túl erős lesz, akkor vágjuk félbe, kaparjuk ki a magjait és úgy szeleteljük fel és adjuk a pak choihoz.

Tálaláskor szórjuk meg friss korianderrel és kókusz forgáccsal. Üdítő, friss előétel vagy egy könnyed ebéd/vacsora lehet ebben a melegben. Mennyei! 

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8028.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2214751215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása