Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sült zöldségek, sajttal töltött csirkemellel

2019. június 29. - Heni süt neked

Színkavalkád. Ízorgia. Kényeztető étel. Egészséges fogás. - ezek jutnak eszembe erről az ételről. Mert igazán ízletes, színeiben gazdag, zamatában egyszerű, letisztult ez a recept. Elkészíteni könnyű, és nem is időigényes. Könnyű, nyári ebéd vagy vacsora lehet, ami mindenkinek kedvére való lesz.

Szerintem tüneményes egy kaja ez :)

img_8505.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 nagy pios kaliforniai paprika
  • 1 fej brokkoli
  • kevés olaj
  • só, bors
  • friss bazsalikom
  • 2 db csirkemell filé
  • reszelt parmezán és morzsolt rokfort sajt 

 

img_5730.JPG

Elkészítése:

Először szeleteljük, aprítsuk fel a zöldségeket. Tegyünk egy tepsibe, kevés olajjal locsoljuk meg, sóval, borssal szórjuk meg és az egészet keverjük össze úgy, hogy bevonja a zöldség darabokat az olajos fűszer. Tegyük előmelegített sütőbe 190-200 fokra, légkeverésre, kb. 20 percre, hogy megsüljön minden.

img_8502.jpg

Amíg sül, addig középen vágjuk meg a csirkemellet, és nyissuk szét. Egy folpackot rátéve húsklopfolóval üssünk rá párat, hgy egyenletes vastagságú legyen a húsunk. Sózzuk, borsozzuk, majd szóljuk meg a reszelt parmezánnal, morzsoljunk rá rokfort vagy márvány sajtot, helyezzünk pár bazsalikom levelet a tetejére és tekerjük fel szorosra a csirkemellet. Ha nem sikerül, rásegíthetünk fogpiszkálóval vagy hústűvel is, hogy összetartsuk a húst és ne folyjon ki belőle az olvadt sajt.

Ha elkészültek a zöldségek, akkor vegyük ki egy tálra. A visszamaradt olajos tepsibe tegyük bele a töltött csirkemelleket, öntsünk alá kevés 1,5 dl vizet, fedjük le alufóliával és toljuk vissza a sütőbe 180 fokra. Kb. 20 perc után vegyük le a fóliát és így süssük (ha van) grill fokozaton, 200 fokon még 5-10 percig, amíg aranybarna nem lesz a hús színe.

Hagyjuk kissé kihűlni a húst, majd egy recés késsel szeleteljük.

Tálaláskor a zöldségek mellé helyezzük a szeletelt töltött csirkemeéé filé darabokat. A visszamaradt sült szafttal érdemes meglocsolni az egészet. 

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8504.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5914885988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása