Színkavalkád. Ízorgia. Kényeztető étel. Egészséges fogás. - ezek jutnak eszembe erről az ételről. Mert igazán ízletes, színeiben gazdag, zamatában egyszerű, letisztult ez a recept. Elkészíteni könnyű, és nem is időigényes. Könnyű, nyári ebéd vagy vacsora lehet, ami mindenkinek kedvére való lesz.
Szerintem tüneményes egy kaja ez :)
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 szál sárgarépa
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 nagy pios kaliforniai paprika
- 1 fej brokkoli
- kevés olaj
- só, bors
- friss bazsalikom
- 2 db csirkemell filé
- reszelt parmezán és morzsolt rokfort sajt
Elkészítése:
Először szeleteljük, aprítsuk fel a zöldségeket. Tegyünk egy tepsibe, kevés olajjal locsoljuk meg, sóval, borssal szórjuk meg és az egészet keverjük össze úgy, hogy bevonja a zöldség darabokat az olajos fűszer. Tegyük előmelegített sütőbe 190-200 fokra, légkeverésre, kb. 20 percre, hogy megsüljön minden.
Amíg sül, addig középen vágjuk meg a csirkemellet, és nyissuk szét. Egy folpackot rátéve húsklopfolóval üssünk rá párat, hgy egyenletes vastagságú legyen a húsunk. Sózzuk, borsozzuk, majd szóljuk meg a reszelt parmezánnal, morzsoljunk rá rokfort vagy márvány sajtot, helyezzünk pár bazsalikom levelet a tetejére és tekerjük fel szorosra a csirkemellet. Ha nem sikerül, rásegíthetünk fogpiszkálóval vagy hústűvel is, hogy összetartsuk a húst és ne folyjon ki belőle az olvadt sajt.
Ha elkészültek a zöldségek, akkor vegyük ki egy tálra. A visszamaradt olajos tepsibe tegyük bele a töltött csirkemelleket, öntsünk alá kevés 1,5 dl vizet, fedjük le alufóliával és toljuk vissza a sütőbe 180 fokra. Kb. 20 perc után vegyük le a fóliát és így süssük (ha van) grill fokozaton, 200 fokon még 5-10 percig, amíg aranybarna nem lesz a hús színe.
Hagyjuk kissé kihűlni a húst, majd egy recés késsel szeleteljük.
Tálaláskor a zöldségek mellé helyezzük a szeletelt töltött csirkemeéé filé darabokat. A visszamaradt sült szafttal érdemes meglocsolni az egészet.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.