Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Jéghideg görög joghurt sült koktélparadicsommal

2019. július 29. - Heni süt neked

Isteni előétel vagy nyári melegben hűsítő főétel/köret/vacsora. Mindenkinek az, ami. Ahogy szeretné. Ízlés dolga. De a tény, hogy az egyszerű ízek, mint a joghurt és a paradicsom, valamint egy kis só és bors, kevés olívaolaj és pár levél üde bazsalikom olyan csodát tud alkotni, ami lélegzetelállító. Mert a jéghideg joghurt ágyon megpihenő még meleg, sült paradicsom harmóniája igenis az. Elakad a szavad, amikor a tökéletes falat íze a szádban célba ér. 

Kár is több szót vesztegetni rá, tessék elkészíteni és élvezni minden zamatát kanálról, kanálra! :)

img_8868.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3-4 dl görög joghurt - lm diétában növényi joghurt
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • só, bors
  • olívaolaj
  • friss bazsalikom
  • 1-1 pita - gm diétában tortilla lap vagy gm pita

img_8869.jpg

Elkészítése:

Egy forró serpenyőben pár csepp olajon süssük meg a paradicsomszemeket. Közben egy tányérra kanalazzuk a jéghideg joghurtot. Az elkészült paradicsomokat halmozzuk rá, sózzuk-borsozzuk, majd locsoljuk meg olívaolajjal. A tetejére pár levél bazsalikomot tegyünk. A sült és még meleg mézédes paradicsomok a hűsítő, krémes görög joghurttal mennyei ízeket eredményez. Mindezt pitával tunkolgatni maga a mámor. Kihagyhatatlan!

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8870.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1714984544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása