Isteni előétel vagy nyári melegben hűsítő főétel/köret/vacsora. Mindenkinek az, ami. Ahogy szeretné. Ízlés dolga. De a tény, hogy az egyszerű ízek, mint a joghurt és a paradicsom, valamint egy kis só és bors, kevés olívaolaj és pár levél üde bazsalikom olyan csodát tud alkotni, ami lélegzetelállító. Mert a jéghideg joghurt ágyon megpihenő még meleg, sült paradicsom harmóniája igenis az. Elakad a szavad, amikor a tökéletes falat íze a szádban célba ér.
Kár is több szót vesztegetni rá, tessék elkészíteni és élvezni minden zamatát kanálról, kanálra! :)
Hozzávalók 2 személyre:
- 3-4 dl görög joghurt - lm diétában növényi joghurt
- 25 dkg koktélparadicsom
- só, bors
- olívaolaj
- friss bazsalikom
- 1-1 pita - gm diétában tortilla lap vagy gm pita
Elkészítése:
Egy forró serpenyőben pár csepp olajon süssük meg a paradicsomszemeket. Közben egy tányérra kanalazzuk a jéghideg joghurtot. Az elkészült paradicsomokat halmozzuk rá, sózzuk-borsozzuk, majd locsoljuk meg olívaolajjal. A tetejére pár levél bazsalikomot tegyünk. A sült és még meleg mézédes paradicsomok a hűsítő, krémes görög joghurttal mennyei ízeket eredményez. Mindezt pitával tunkolgatni maga a mámor. Kihagyhatatlan!
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.