Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Vajban sült csirkecombok friss zöldfűszerekkel

2019. július 31. - Heni süt neked

 A világ legegyszerűbb és egyik legfinomabb sültjét elkészíteni pofonegyszerű. És persze gyors. Na és nagyon ízletes. Meg omlós. Jól párosítható salátával, rizzsel, bulgurral, újkrumplival, párolt zöldségekkel. Ráadásul most még az idő is adott ahhoz, hogy hőguta mentesen bekapcsoljuk egy kis időre a sütőt. Tehát mi állhat egy isteni sült csirkecomb és közénk? A válasz: semmi!

Ugorjunk neki, és utána már csak a mezei élvezkedés marad :) 

img_8645_ma_solat.JPEG

Hozzávalók:

  • személyenkétn 2-2 felső (vagy alsó - ki, mit szeret) csirkecomb 
  • 5 dkg vaj - lm diétában margarin vagy olaj
  • só, bors, csipet fűszerpaprika
  • friss kakukkfű, rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • pár szem koktélparadicsom

Elkészítése: 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

A csirkecombokat sózzuk be mindkét oldalán. Egy forró serpenyőbe tegyük bele a vajat (szerintem a vaj fontos, mert teljesen más ízt ad a húsnak), majd bőrös felével helyezzük el a combokat. Hagyjuk pár percig, hogy megsüljön kicsit, majd fordítsuk vissza. Ekkor borsozzuk és reszeljünk rá egy gerezd fokhagymát. Jöhet a felaprított zöldfűszer mix. Meglocsoljuk a vajjal, mellé teszünk pár szem paradicsomot (ahogy megsülnek és a szaftjuk beleolvad a sült zsiradékba, a vajba, na az valami pazar!) és betesszük a sütőbe 180 fokra 15-20 percre. Az idő a csirkecombok nagyságától függ.

Ha elkészült, kivesszük és már tálalhatjuk, akár a serpenyőben is. Kitűnően passzolnak hozzá a már említett köretek, úgy mint a bulgur, rizs, krumpli, zöldség. 

Semmiképp ne hagyjuk veszendőbe menni az isteni szaftot, amit puha kenyérrel kitunkolni később, már maga a mennyország! :)

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8644.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3314929206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása