Nyár egyértelműen a saláták ideje. A változatos zöldség és gyümölcs kínálat miatt, szinte csak a fantáziánk - na és persze az ízlésünk - szab határt egy-egy saláta elkészítésében. Ha valaki szereti az édes és a sós ízvilág találkozását, akkor a gyümölcsökkel gazdagított zöldségek biztosan kedvére valók lesznek. Épp úgy, mint ez a nektarinos zöldsaláta, ami a sült kacsamell darabokkal akár főétellé is változtathatja ezt a pikáns, tartalmas, gazdag salátát. Van ebben minden, retek, lilahagyma, uborka, kaliforniai paprika, jégsaláta, valamint a már korábban említett csupasz barack, és a kacsamell. Ízesítésében a letisztultság a nyerő: só, bors, lime lé.
Mindez együtt mennyei ízharmónia, telt ízek, könnyed kivitelben.
Lássuk:
Hozzávalók:
- jégsaláta
- retek
- piros kaliforniai paprika
- kígyó uborka
- lilahagyma
- kacsamell (bőr nélkül) - bármilyen hússal helyettesíthető!
- nektarin
- só, bors
- cirtomlé/lime lé
Elkészítése:
Süssük meg a kacsamellet. Kockázzuk fel. Aprítsunk fel minden további hozzávalót, majd tegyük egy tálba. Sózzuk, borsozzuk és legvégül egy lime levével öntsük nyakon. ENNYI! Egyszerű, gyors és isteni finom.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.