Összesen 4 összetevő, és máris kész a mediterrán ízvilágot megidéző mennyei egytálétel, egy igazi hús nélküli csoda. Hagyma, fokhagyma szinte mindig van otthon, padlizsánt és kápia paprikát pedig ilyenkor igazán könnyen be tudunk szerezni, akár a szomszéd közértből is. Felhasználhatóságának sokszínűsége teszi még csábítóvá. Hiszen fogyaszthatjuk magában egy kis kenyérrel, pitával, vagy torilla lappal is. De tökéletesen passzol hozzá a bulgur vagy kuszkusz. Ha valakinek nagyon hiányzik mellőle a hús, akkor süssön le tarját vagy csirkemellet. De a lényeg ez a harsogó színekben pompázó, ízeiben egyszerű, mégis olyan gazdag finomság.
Elkészítése pofonegyszerű és gyors. Elrontani lehetetlen. A siker garantált.
Hozzávalók 2 személyre (bőven számítva):
- 1 db padlizsán
- 2 db kápia paprika
- 1 nagy fej vöröshagymaű
- 3- 4 gerezd fokhagyma
- friss kakukkfű, rozmaring, bazsalikom
- kevés olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
Aprítsuk fel a hagymát és kevés olajon pirítsuk le. Adjuk hozzá a felkockázott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, reszeljük bele a fokhagymákat és ezt is pirítsuk össze. Végül szórjuk meg a fűszernövényekkel, keverjük össze, rottyansuk egy utolsót. Ezzel el is készült. Hosszabb időbe telt leírni, mint elkészíteni :)
Pirítóssal vacsorára kitűnő, amúgy meg az elején felsorolt felhasználási módokkal lehet egy tökéletes ebéd.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.