Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Ízekkel teli, frissítő reggeli

2019. augusztus 29. - Heni süt neked

Még mindig meleg van. Nem tudom meddig tart, de még nagyon is jelen van a mindennapi forróság. Ilyenkor az ember az étkezéseiben  is arra törekszik, hogy üdítő, frissítő, könnyű és könnyed táplálékokat fogyasszon. És mivel még mindig a reggeli a legfontosabb étkezés, ezért nem árt, ha feltöltődünk csupa üdítően friss zöldséggel, hideg, hűsítő joghurttal, és a reggeli tartalmasságát megadó tojással. Így áll össze ez a finom napindító reggelink, amit most szívből ajánlok. Hozzáteszem, hogy később, őszi-téli napokon is ideális ám... :)

img_9081.jpg

Hozzávalók:

  • görög joghurt (jól behűtve) - lm diétában lm/növényi joghurt
  • koktélparadicsom
  • kis fürtös uborka (vagy kígyó)
  • friss petrezselyem
  • 1 ek olívaolaj
  • főtt tojás - ahogy szereted
  • só, bors

img_9082.jpg

Elkészítése:

Hát, ezzel nem lesz sok dolgunk! :) Megfőzzük a tojást olyan keménységűre, ahogy épp szeretjük - kicsit legyen még folyós a sárgája vagy kőkemény legyen, ez mind ízlés dolga - , majd egy tányérba kanállal kitesszük a joghurtot középre, szépen elfektetjük, mert ugye adunk a külcsínre is, majd szépen, átlósan (persze ki, hogy akarja, csak szerintem ez így nagyon mutatós) rátesszük a felszeletelt uborkából, és felezett paradicsomokból álló zöldség mixet, amit aztán sózunk, borsozunk, és megszórunk petruskával. Ennyi idő alatt el is készül a tojás, amit lehűtés után, félbevágva elhelyezünk a tányéron. Az egészet megöntözzük egy kevés olívaolajjal. Ezzel el is készültünk. Cca 5 percbe telt. És valljuk be, látványnak sem utolsó, de az íze... :) Ahogy ígértem, üdítően friss, tartalmas, egészséges, és ízes! Pitával tunkolgatva, vagy friss péksüteménnyel fogyasztva mennyei. És hidd el, ezzel csak jól indulhat a napod!

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5415029322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása