Szeretem a színek tobzódását az ételeimben. De van, amikor az egyszínűség a legszínesebb megoldás. Mint pl. ennél az egytálételnél is, ami (majdnem) csak sárga alapanyagokból áll. Mégis látványos. Szerintem. Sárga cukkini, sárga laskagomba, füstölt tofu (majdnem sárga) és póréhagyma, ami dinszteléskor már tényleg sárga...
Mindehhez egy csepp (sárga) angol mustár, só, bors, és (sárga) chilipaprika. Na jó! Egy árva zöldszínű zöld cukkini is belekeveredett. Szégyelte is magát ebben a társaságban... :)
Szép, színes, illatos, finom, különleges. Hogy csak a jelzőknél maradjak.
Szerintem kívánatos is.
Hozzávalók 4 főre:
- 2-3 db zsenge sárga saláta cukkini
- 1 db póréhagyma
- 50 dkg sárga laskagomba (köszönet érte: Amigo, a mi gombánk)
- 1 cs. füstölt tofu
- só, bors, chili paprika
- 1 tk. angol mustár - vigyázz! csípős :)
- 1 ek. olaj
- 1 dl zöldség alaplé
Elkészítése:
Karikázzuk fel a pórét, és dinszetljük meg az olajon. Sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a felcsíkozott laskát, majd a felezett felkarikázott cukkiniket. Legvégül jöhet a tofu, szintén kockázva. Keverjük óvatosan össze, h a tofu ne t9rjön össze, majd a mustár következik, és a zöldség alaplé. Hagyjuk összesülni, hagyjuk elpárologni a levet és pirítsuk le az egészet, egy kicsit nyugodtan hagyjuk odapörkölődni picit :)
Ezzel kész is! Egyszerűen isteni!
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!