Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sült fehérpecsenye, krémes spenótágyon

2019. október 10. - Heni süt neked

Tisztázzuk az elején! Ennél az ételnél nem lehet kifogás egy gyerekkori menza trauma a spenóttal kapcsolatban. EZ az étel egy ízorgia, egy megtestesült álom, egy mennyei manna. Csodás marhahús natúr fűszerezéssel sütve fokhagymás, tejszínes spenótágyon, mozzarellával. Ugye hogy nem túloztam. És ha még kóstolnád is... Kóstold! Készítsd el! Légy részese az élménynek! Kihagyhatatatlan finomság veszi kezdetét az első tökéletes falattal, amikor mindenből egy pici rákerül a villára :)

img_9387.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30-40 dkg fehérpecsenye
  • 50 dkg spenót - vagy fagyasztott paraj levelek
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, őrölt szerecsendió
  • 1 dl tejszín - lm diétában növényi tejszín
  • 1 db mozzarella - lm diétában lm mozzarella
  • 1 tk vaj vagy olívaolaj
  • fekete szezámmag 

img_9393.jpg

Elkészítése:

Egy serpenyőben cseppnyi zsiradékon süssük meg az ujjnyi vastag szeletekre felvágott és sóval, borssal befűszerezett hús mindkét oldalát. Nem szabad agyon sütni, mert akkor csak egy száraz húsdarabot kapunk. Hagyjuk, hogy az értékes szaftok bentmaradjanak. Ehhez elég lesz oldalanként max. 4-4  perc. Ilyen jó minőségű hús esetében hamar átsül, anélkül, hogy kiszáradna. Ha vérsebben szereted, akkor elég 2-2 perc.

Ha ezzel megvagyunk, vegyük ki, fedjük le, és hagyjuk pihenni. Ilyenkor kiengedi még az isteni szafját. Ki ne dobd!! Add az ételhez.

Ezalatt az idő alatt a visszamaradt zsiradékhoz (pár csepp és egy kis szaft, ami a húsból kisüt) adjunk egy kevés vajat. Erre tegyük rá a megtisztított, szárától, vastag erezetétől megszabadított parajt (sokkal egyszerűbb, ha a már jó minőségben kapható fagyasztott, egész leveleket használjuk). Adjuk hozzá a szétzúzott fokhagymát, sót és borsot, hagyjuk megfonnyadni, szórjuk meg frissen reszelt szerecsendióval (sokkal intenzívebb az aromája, úgyhogy csak óvatosan!), majd öntsük fel a tejszínnel. Hagyjuk összeforrni az egészet, egyrészről mert így besűrűsödik kissé, másrészről mert összeérnek az ízek. 

Mindjárt kész is vagyunk, már csak tálalni kell. A legjobb és legmutatósabb, ha a serpenyőbe visszahelyezzük a sült fehérpecsenye szeleteket, a rusztikusra tépkedett mozzarellát köré szóród és a végén megszóród fekete szezámmaggal. Ez igazából csak díszítőként szolgál, ízben nem tesz túl sokat hozzá.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_9390.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8515192534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása