Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Brokkolikrém, fűszeres túróval

2019. október 14. - Heni süt neked

Brokkoli. Nem csak a gyerekek körében megosztó étel. Tény és való, hogy az általános elkészítési módja (párolva) nem valami fantázia-, vagy ízdús megoldás. Sajnálatos módon szinte csak így készítik el legtöbben. Pedig annyi felhasználási módja van még! Annyi íz, aroma teheti igazán kívánatossá a brokkolit. Lehet sütni, levesként vagy épp kencének elkészítve fogyasztani. Ez a recept pont ilyen. Kenyérre kenve reggelire, uzsonnának, vacsorára vagy vendégvárónak tökéletes és finom megoldás. Pirítóssal egyszerűen verhetetlen :)

Tessék szabadon engedni a fantáziát főzéskor! Ne csak a megszokotthoz ragaszkodjunk. Sok-sok kellemes meglepetés érhet így minket kulináris élményként. 

img_9412.jpg

Hozzávalók:

  • 0,5 kg brokkoli
  • 25 dkg túrókrém - lm/vegán étrendben selyem tofu
  • só, bors
  • friss bazsalikom
  • 2 ek natúr joghurt - lm/vegán étrendben növényi joghurt

Elkészítése: 

A túrós brokkolikrém kencének vagy mártogatósnak is kitűnő. Könnyű, levegős, habosan krémes, egyszerűen isteni! Csak tört túró/túrókrém (vagy selyem tofu), brokkoli és friss bazsalikom kell hozzá, valamint némi só, bors és kevés joghurt. Az elkészítéséhez főzzük meg a kisebb rózsáira szedett brokkolit sós vízben. Ne feledjük a szárát is fel lehet használni! a legalsó, fás részt kidobhatjuk, de a többi, zsenge szárrészt kockázzuk fel és adjuk a brokkolirózsákhoz.  Nem kell szétfőzni, legyen ress, fogkemény. Ha elkészült, szűrjük le, keverjük össze alaposan a többi hozzávalót, majd habosra keverjük ki és már kész is!

Pirítósra, friss magos kenyérre kenve, vagy uborkával, nyers répával, szárzellerrel mártogatva mennyei. 

img_9415.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8715192556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása