Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Tepsis csirkecombok parázsburgonyával

2020. július 04. - Heni süt neked

A világ legegyszerűbb dolga, ha egy tepsibe bedobáljuk az alapanyagokat, fűszerezzük, és a többit hagyjuk, hogy elvégezze a sütő. 

Ez esetben is ez történt, rohanásban voltam, de muszáj volt valami ebédet gyorsan összerittyenteni. Így eset a választásom csirkecombokra és az apró szemű parázskrumplira. Némi fűszerezés és már sült is az ínycsiklandó étel. A legszebb az egészben, hogy nem csak előkészítést nem igényel, de 25 perc alatt el is készül az egész cakli-pakli. 

Hát ezt nevezem én kényeztető/komfort ételnek! :)

img_1438.jpg

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 db csirkecomb (felső)
  • 1 kg parázsburgonya
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • házi fűszerkeverék: őrölt római kömény, koriander, gyömbér, pirospaprika, só, bors
  • kevés zsiradék (olaj)
  • 1-1,5 dl víz
  • fekete szezámmag - díszítés - opcionális
  • petrezselyem 

img_1441.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

Öntsünk kevés zsiradékot a tepsibe, majd helyezzük el az egyik felén az alul-felül befűszerezett csirkecombokat. A másik oldalra tegyük a megmosott, de NEM megpucolt apró szemű krumplikat, amiket alaposan sózunk, borsozunk. Öntsük fel a vízzel. 

Tegyük be a sütőbe a tepsit, vegyük vissza a hőt 180 fokra és ha lehet légkeverésen, ha nincs, akkor alsó sütő opcióban süssük 15 percig a húst és a krumplit.

Az utolsó 10 percre tegyük nagyobb hőre (200 fok) és felső (vagy grill) fokozatra a sütőt. Hagyjuk a levet elpárologni, a húst és a parázskrumplit pedig ropogósra megsülni. Ha több idő kell mindehhez, akkor ne sajnáljuk tőle! A lényeg az aranybarna szín, a kívül ropogós, belül puha állag. Legvégül szórjuk meg lazán a felaprított petrezselyemmel!

És már tálalhatjuk is! Ha ajánlhatom, akkor egy nagy adag egyszerű, friss, kevert zöldsalátát kínáljunk hozzá. Ezzel nem lőhetünk mellé. :)

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7815981092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása