Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Brokkolis krumplipüré, hogy színt vigyünk a télbe...

(vega + gluténmentes recept)

2015. február 02. - Heni süt neked

Rajongok a jól elkészített krumplipüréért. Azért hangsúlyozom, hogy jól elkészített, mert - valljuk be őszintén -, nagyon el lehet rontani ezt is. Pedig egyszerűnek tűnik, mégis van egy-két alapszabály, amit, ha nem tartunk be, hát, finoman szólva is, fújhatjuk...

A lényeg, amit mindig tartsunk be:

  • hideg vízbe tegyük fel főzni
  • sózzuk a vizet. alaposan
  • langyos tejet, vajat használjunk
  • még véletlenül se használjunk botmixert

Ha ezeket betartjuk, akkor mennyei, habos, könnyű és krémes eredményt kapunk.

De most már térjünk rá a mi BROKKOLIS krumplipürénkre!

brokkolis_krumplipure1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 friss brokkoli
  • krumpli
  • vaj
  • tej (esetleg tejszín, ekkor a vaj elhagyható)
  • szerecsendió
  • opcionálisan egy kis parmezán

A törzséről levágjuk a brokkoli rózsákat és félretesszük. A megpucolt burgonyákat felkockázzuk, a törzset pedig ujjnyi vastag karikákra szeljük. Feltesszük forrni egy lábos hideg, sós vízbe. Ha már majdnem megpuhult, akkor beletesszük a rózsák 2/3 részét. Miután megfőtt, leöntjük a levét és a meglangyosított vajas tejet hozzá keverjük a zöldségekhez. Jól összetörjük krumplinyomóval, majd a habosabb, könnyebb, levegősebb állag eléréséért váltsunk fakanálra és keverjük teljes erőbedobással! Lehet, hogy másnap lesz egy kis izomlázunk, de hát a finomságokért is meg szenvedni egy kicsit! :) Hidd el megéri...

Ha nem elég sós, pótoljuk! A szerecsendió országos cimbije a krumplipürének, sőt a brokkoli is nagyon jóban van vele. Épp ezért ki ne hagyjuk! Ha akarunk még egyet csavarni rajta, akkor tegyünk bele egy kevés parmezánt is! Tálaláskor a maradék brokkoli rózsákat tegyük a püré mellé vagy rá.

Az eredmény egy nem csak finom, de a gyerekekkel is könnyen összebarátkoztató ételt kapunk. Ami IGAZÁN FINOM. Önálló ételként is csodás, nem csak köretként.

Őszinte szívvel ajánlom.

brokkolis_krumplipure.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr347133143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása