Enyhe álmatlansággal küzdök. Ilyenkor általában szörfölgetek a csatornákon. És nagyrészt a Tv Paprikán kötök ki. Most épp a Két éhes olaszon akadt meg a szemem. Pontosabban az ételen, amit Gennaro készített barátjának, a másik (mindig) éhes olasznak, Antonionak. Ez az étel nem más, mint a Nápolyi ragu. Némiképp módosítottam. Igazából csak egy összetevőt hagytam el, a sertés oldalast. Ugyanis 3 féle húst használt Gennaro hozzá: marhahúst, oldalast és kolbászt. Úgy gondoltam ez esetben elég lesz a marhalábszár és a sütnivaló kolbász. De nézzük, milyen alapanyagokból és hogyan is készítettem el ezt az igazi nehézbombázót.
Hozzávalók:
- marha lapocka, 0,5 kg
- sütnivaló kolbász, 1 szál
- sűrített paradicsom, kis doboz
- hámozott és kockázott paradicsom konzerv, 3 doboz
- 2 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- 2 dl vörösbor
- só, bors
- friss zöldfűszerek: rozmaring, kakukkfű, bazsalikom
- copfocska tészta
Elkészítés:
Kevés zsiradékon megpirítjuk a nagyobb kockákra vágott lábszárat és a 3 darabra vágott kolbászt. Majd hozzáadjuk a szintén nagy kockákra vágott hagymát, valamint az egész gerezd fokhagymákat. Rátesszük a sűrített paradicsomot, majd beleöntjük a konzerv paradicsomokat és a vörösbort. Fűszerezzük. Felforraljuk és lassú tűzön főzzük 2-2,5 órán keresztül. Ekkorra egy omlós, nagyon puha húst és egy sűrű ragut kapunk. Kifőzzük a tésztát (al dente), amikor leöntjük a vizet róla, fogjunk fel egy bögrényit a főzővízből. Keverjük össze a ragut a tésztával és ha túl sűrűnek találjuk, öntsünk hozzá a főzővízből.
Elkészült a mindent felülíró, mennyei Nápolyi ragu. Tényleg isteni! Köszi, Gennaro :)