Annyira csábít a sok friss zöldség, hogy nem tudok ellenállni nekik. Vásároltam karalábét, új sárgarépát, gombát, zellert, karfiolt, petrezselymet, új burgonyát. Miután ez utóbbi még aranyárban van, így csak pár szemet vettem, csak az "ízéért". Nem tudtam eldönteni, hogy párolt zöldség legyen belőle vagy leves? Így maradt az arany középút: egy jó, sűrű leves kerekedett ki belőle. Ami ízében, állagában gazdag, tartalmas, csudi finom. Bevallom a vaj finom íze visszaköszön a levesben és egy teljesen más, selymes harmóniát kölcsönöz neki.
Hozzáválók:zöldségleves
- 15 dkg gomba
- 15 dkg új burgonya
- 1 cs. új sárgarépa
- 1 db karalábé
- 1 negyed zellergumó
- 1 negyed fej karfiol
- 1 fél póréhagyma (zöldje is)
- 5 dkg vaj
- 1 cs. petrezselyem
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
a vajon megdinsztelem a felkarikázott pórét, a sárgarépát, a zellert, a karalábét. Sózom, borsozom, kevés szerecsendiót reszelek bele, majd a gombát, új krumplit és a karfiolt is beleteszem. Kicsit összedinsztelem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Puhulásig főzöm, majd az utolsó 5 percben megszóróm a felaprított petrezselyemmel. Összeforralom és már kész is!
Nagyon finom és tartalmas, mégis könnyű ebéd.