Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Fűszeres pirított gomba zöld spárgával

2015. június 06. - Heni süt neked

Gomba. Megint egy megosztó étel. Vagy nagyon szeretik vagy nagyon nem. Jómagam az előbbi csapathoz tartozom. Imádom sütve, főzve, mártásnak, levesnek, salátának, töltelékbe, natúr, sőt néha csak úgy nyersen is. Most egy sült, pontosabban pirított verzió készítettem el a szezon már-már utolsó zöld spárgáival. Arányait tekintve azért a gomba nyert kiütéssel, hiszen ezt az ízt kerestem. A spárga csak plusz úri huncutság ízben és formában egyaránt :)

Az egész pikantériája a fűszerezés. Hiszen a són és füstölt, olajos chilipelyhen, valamint egy török fűszer mixen kívül semmi más nincs se benne, se rajta.Mindkét fűszert (chili,mix) a Népszínház utcai török áruházban szereztem be még anno, ahol kimérve, mondhatni potom pénzért lehet azóta is megvásárolni.

piritott_gomba.jpg

fuszerek_fustolt_chili_es_torok_mix.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg barna csiperke
  • 20 dkg zöld spárga
  • 1 nagy fej hagyma
  • só, chilipehely, török fűszer mix 
  • zsiradék

Elkészítéte:

a hagymát laskára vágom és megdinsztelem a zsiradékon. A gombát nagyobb szeletekre vágom, a spárgaszárat több darabba. Miután a gombát hozzáadtam, fűszereztem. Amikor már levet kezd engedni, hozzáadom a spárgát is. Lesütöm a levet, lepirítom a gombát. És kész is. 

Tartalmas,mégis könnyű, egyszerű, finom, és a konyhában sem kell sok időt eltölteni. Kb. 20 percet. Ebben a melegben pont erre van szükség.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr357522086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása