Gomba. Megint egy megosztó étel. Vagy nagyon szeretik vagy nagyon nem. Jómagam az előbbi csapathoz tartozom. Imádom sütve, főzve, mártásnak, levesnek, salátának, töltelékbe, natúr, sőt néha csak úgy nyersen is. Most egy sült, pontosabban pirított verzió készítettem el a szezon már-már utolsó zöld spárgáival. Arányait tekintve azért a gomba nyert kiütéssel, hiszen ezt az ízt kerestem. A spárga csak plusz úri huncutság ízben és formában egyaránt :)
Az egész pikantériája a fűszerezés. Hiszen a són és füstölt, olajos chilipelyhen, valamint egy török fűszer mixen kívül semmi más nincs se benne, se rajta.Mindkét fűszert (chili,mix) a Népszínház utcai török áruházban szereztem be még anno, ahol kimérve, mondhatni potom pénzért lehet azóta is megvásárolni.
Hozzávalók:
- 50 dkg barna csiperke
- 20 dkg zöld spárga
- 1 nagy fej hagyma
- só, chilipehely, török fűszer mix
- zsiradék
Elkészítéte:
a hagymát laskára vágom és megdinsztelem a zsiradékon. A gombát nagyobb szeletekre vágom, a spárgaszárat több darabba. Miután a gombát hozzáadtam, fűszereztem. Amikor már levet kezd engedni, hozzáadom a spárgát is. Lesütöm a levet, lepirítom a gombát. És kész is.
Tartalmas,mégis könnyű, egyszerű, finom, és a konyhában sem kell sok időt eltölteni. Kb. 20 percet. Ebben a melegben pont erre van szükség.