A plusz egy tipp nagyon izgi, a leírás végén megtalálod :) De addig is: mondhatjuk, hogy a világ legegyszerűbb dolga egy sajtot meggrillezni, de ki állította, hogy csak a bonyolult lehet finom? Ha van kerted, szuper és máris süsd meg így a sajtod, ha nincs, úgy mint nekem, akkor elég, ha van egy grill serpenyőd. (Amennyiben nincs, sürgősen szerezz be egyet, az IKEAban 3-4 ezer forintért már kapsz egy elég jó minőséget! Teljesen más ebben sütni a steaket, vagy bármilyen húst, zöldséget, vagy akár sajtot.)
Na, szóval. Kapd elő a serpenyőd és tedd bele a camembert sajtot és pár szelet (bármilyen, akár GM) bagettet. Így együtt pirulnak, sülnek alig pár percig (kb. 2-3 perc egy-egy oldalán). Ha kész van már csak enni kell. De nem mindegy, hogy hogyan, mivel. Ilyenkor nyáron üdítően hat a kicsit zsírosabb, lágy sajt mellé valami bogyós gyümölcs (málna, egres, áfonya, szeder, ribizli). Én most ez utóbbit választottam fanyarsága miatt.
És akkor a tipp: szinte minden puhább, lágyabb sajthoz zseniálisan passzol, ha pár csepp mézet és egy csipetnyi őrölt kávét szórunk rá. Briliáns! Mennyei! Csodás! Tessék kipróbálni, már több barátom jelezte, hogy egy új dimenzió nyílt meg a sajtfogyasztási szokásaikban ezzel a variációval. Szóval nyissunk az új dolgok, új ízek, harmóniák felé. Megéri.