Igen, ez egy újabb coming out. Bevallom szeretem a pacalt, ahogy szeretem a körömpörköltöt is, ahogy a kezem ragad a cupákolás után, ahogy összeragad a szám a végén, és ahogy utálom már hidegen mindezt. Akkor már zavarnak a megdermedt cuccok. De melegen... az maga a mennyország. PACALPÖRKÖLT! Puha, ízletes, a szaftját tunkolandó, főtt krumplit villával bele törő isteni étel. Kötelező savanyúsággal. Nyáron csakis kovászosubival. Valljuk be, addiktív egy dolog. Persze már akinek. Van, hogy frottír törölközőnek hívják, van, aki kimondottan megveti, utálja. Ó, a balgák! Ha megkóstolnák egyszer az igazit. De nem erőszakoskodom, tiszteletben tartom mindenki ízlését. Azonban a hívőknek álljon itt az én pacalom:
Hozzávalók:
- 1 kg pacal
- 2 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors,
- 2 db babérlevél
- csipet köménymag
- fél paprika, 1 paradicsom
- 2 ek. fűszerpaprika
- zsiradék
- víz
Elkészítése:
Egy kuktában a zsiradékon megdinsztelem a felaprított hagymát, rádobom a felcsíkozott pacalt, a fokhagymát, a fűszereket, pirospaprikát, és a paprikát,paradicsomot. Összekeverem és felöntöm annyi vízzel,hogy 1 ujjnyira ellepje. Kuktában 1,5 óra alatt omlós puhára fő, a szaft ízes és sűrű lesz, teljesen összeérnek az ízek. És ennyi az egész. Semmi macera, minimális előkészítés, kis türelem és csodás ízbomba az eredmény.
Ne hagyják ki! :) Jó étvágyat!