Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Körtés édeskömény saláta, sült tarjával

2015. szeptember 17. - Heni süt neked

Megtaláltam azt az ízharmóniát, ami számomra az ízorgiát jelenti, az ízlelőbimbóim kényeztetését. Nem mondom, hogy én találtam fel a spanyol viaszt ezzel az ízkombinációval, de egy körte édes zamatossága - tegyem hozzá ez egy zöld, kemény, kicsit még fanyar ízű körte volt -, és az édesköménygumó pikánssága, enyhe ánizsos aromája igazi mennyei duó. És mint a gombhoz a kabátot, gondoltam egy borskéregben sült tarjaszelettel csak emelni tudom a tétet... :) és valóban, ezzel nem lehet mellélőni, bármihez jól passzol, de ehhez a salátához különösen. Azt gondoltam, nem lehet már fokozni az ízek kavalkádját egy ételen belül, de egy sült, pirított szilva koktélparadicsommal lehetett még dobni a dolgon :)

kortes_edeskomeny_sult_tarjaval.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 szelet tarja
  • 1 kis fej édeskömény
  • 1 nagyobb, kemény körte
  • koktélparadicsom 
  • kevés olívaolaj
  • pár csepp gránátalma szirup (méz is tökéletes)
  • só, bors (durva szemű)

Elkészítése:

Egy deszkát beszórók durvára őrölt borssal és sóval, majd ebbe belenyomkodom a tarjaszeletek mindkét oldalát. Ne spóroljunk a borssal,ez most egy borkéregben sült hús lesz! Egy serpenyőbe kevés olajat teszek, majd a tarját megsütöm benne, oldalanként 4-5 percig. Ezalatt a robotgép vékony szeletelő funkciójával felszeletelem a körtét és a édesköményt. Hozzáadok egy kevés olívaolajat, sót, borsot és pár csepp gránátalma szirupot vagy ha nincs, akkor mézet.  Ekkorra elkészül a hús. A visszamaradt olajban,szafton megsütöm a koktélparadicsomot. És kész is  a tökéletes, fantasztikus, egészséges ebéd (vagy vacsora)! 

Megint egy pikk-pakk elkészíthető, egyszerű, és leírhatatlanul ízletes ételt készíthetünk. Szívből ajánlom!

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr237795074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása