Megtaláltam azt az ízharmóniát, ami számomra az ízorgiát jelenti, az ízlelőbimbóim kényeztetését. Nem mondom, hogy én találtam fel a spanyol viaszt ezzel az ízkombinációval, de egy körte édes zamatossága - tegyem hozzá ez egy zöld, kemény, kicsit még fanyar ízű körte volt -, és az édesköménygumó pikánssága, enyhe ánizsos aromája igazi mennyei duó. És mint a gombhoz a kabátot, gondoltam egy borskéregben sült tarjaszelettel csak emelni tudom a tétet... :) és valóban, ezzel nem lehet mellélőni, bármihez jól passzol, de ehhez a salátához különösen. Azt gondoltam, nem lehet már fokozni az ízek kavalkádját egy ételen belül, de egy sült, pirított szilva koktélparadicsommal lehetett még dobni a dolgon :)
Hozzávalók 2 főre:
- 2 szelet tarja
- 1 kis fej édeskömény
- 1 nagyobb, kemény körte
- koktélparadicsom
- kevés olívaolaj
- pár csepp gránátalma szirup (méz is tökéletes)
- só, bors (durva szemű)
Elkészítése:
Egy deszkát beszórók durvára őrölt borssal és sóval, majd ebbe belenyomkodom a tarjaszeletek mindkét oldalát. Ne spóroljunk a borssal,ez most egy borkéregben sült hús lesz! Egy serpenyőbe kevés olajat teszek, majd a tarját megsütöm benne, oldalanként 4-5 percig. Ezalatt a robotgép vékony szeletelő funkciójával felszeletelem a körtét és a édesköményt. Hozzáadok egy kevés olívaolajat, sót, borsot és pár csepp gránátalma szirupot vagy ha nincs, akkor mézet. Ekkorra elkészül a hús. A visszamaradt olajban,szafton megsütöm a koktélparadicsomot. És kész is a tökéletes, fantasztikus, egészséges ebéd (vagy vacsora)!
Megint egy pikk-pakk elkészíthető, egyszerű, és leírhatatlanul ízletes ételt készíthetünk. Szívből ajánlom!
Jó étvágyat kívánok!