Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Mentás zöldborsókrém pirított gombával

2015. szeptember 18. - Heni süt neked

Színe üde, íze zamatos, elkészítése pofonegyszerű. Egy kissé borongós szombatra a lehető legjobb választás. Amint elkészült már azonnal egy kis elégedettség lesz rajtunk úrrá. Hiszen kevés ráfordított idővel olyan sikert tudunk elérni, ami azon túl, hogy finom, még esztétikai élményt is nyújt. Azt gondoljuk, hogy ilyen zöld csak egy megfestett képen létezhet. Arról már felesleges is szólni, hogy milyen egészséges, könnyű és csábító ebéd. 

Már régóta tudjuk, hogy a menta és a zsenge zöldborsó puszipajtások. Olyan harmonikusan kiegészítik egymást, hogy szinte felszólít a kipróbálására. Krémes, pikáns főzelékfélét kapunk mindenfajta habarás, rántás nélkül. A pirított barna csiperkegomba pedig hozza azt az enyhén füstös, karakteres gombaízt, ami feldobja a zöldborsókrém fantasztikus, de mégis kissé semleges zamatát. Így ez a párosítás igazán zseniális kombó.  

mentas_zoldborsokrem_piritott_gombaval.jpg

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 450 gr. fagyasztott zsenge zöldborsó
  • kis csomag friss menta
  • 0,5 l. alaplé (hús- vagy zöldséglé)
  • pár szem (barna) csiperkegomba
  • kevés zsiradék (kókusz zsír vagy olívaolaj)
  • só, bors
  • tálaláshoz esetleg egy kevés görög joghurt

Elkészítése:

A zöldborsót felteszem a alaplével, ha kevésnek tűnik a fél liter, adjunk hozzá még! Ha megfőtt, ehhez nem kell sok idő, kb. 10 perc. Ha elkészült, annyi levet hagyjunk csak rajta, amivel egy könnyű, habos, laza főzelék állagúra tudjuk pürésíteni egy botmixerrel. A mixelés közben adjuk hozzá a kisebb csokor mentát, sózzuk (ügyeljünk arra, hogy az alaplé már enyhén sózott, fűszeres), borsózzuk. Ezzel a zöldborsókrém már el is készült. A gombákat félbevágjuk és egy serpenyőt forróra melegítve előkészítünk. Kevés zsiradékon jól megpirítjuk a gombák mindkét oldalát. 

Et voila! Elkészült a mennyi ebédünk. Ha valaki úgy érzi még egy kis pikánsságot csempészne ebbe az ízkombóba, akkor nyugodtan tálalja egy kanál görög joghurttal a mentás zöldborsót.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr267798506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PiszkosFreddy 2015.09.20. 10:27:16

Jó,jó, nagyon izgalmasnak,és finomnak tűnik
....de mik azok a kis fehér izék a borsón,meg a gombán ?
Sószemnek nagy, görög joghurtnak kicsi.

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2015.09.20. 12:31:13

márpedig ez nagyszemű. durva só. :) a joghurt opcionális...
süti beállítások módosítása