Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Szépséges, ínycsiklandó csokicsodák

2016. március 22. - Heni süt neked

Ha szeretnél ajándékba vagy vendégvárónak készíteni valami különlegességet, esetleg a gyereke(i)det szeretnéd meglepni, akkor ez a saját gyártmányú (bocsánat, de már hidegrázást kapok a mindenre ráaggatott kézműves jelzőtől) csoki csoda kell neked!

Természetesen szokásomhoz híven nagyon egyszerű, kezdőknek is jó szívvel ajánlott receptet osztok meg, amit olcsón ki lehet hozni, hiszen az alapanyagok majd mindegyike megtalálható egy háztartásban. Én az étcsokit javaslom, de ha valaki nem szereti, akkor természetesen működik tejcsokoládéval is :)

etcsoki_falatok.jpg

Hozzávalók:

  • 2 tábla étcsokoládé
  • 5 dkg bármilyen aszalt gyümölcs (itt áfonya, sárgabarack, cukrozott gyömbér)
  • 5 dkg bármilyen olajos mag  (itt: dió, natúr földimogyoró, natúr napraforgómag, szeletelt mandula)
  • icipici só

Elkészítése:

Alaposan tisztítsuk ki a jégkockatartónkat, hogy ne legyen vizes. Majd egy ecsettel kenjük ki cseppnyi olajjal (valami semleges ízűvel, pl. napraforgó, szőlőmag stb.). Egy deszkán vágjuk apró darabokra az aszalt gyümölcsöket és a magvakat is. A csokoládét törjük apró darabokra, tegyük bele egy hőálló tálba és vízfürdő felett (egy lábosban forraljunk vizet, és helyezzük a tálat a lábos tetejére) olvasszuk folyékonnyá. Szórjuk egy kis csipetnyi sóval. Kevergessük folyamatosan! A kiolajozott jégtartóba tegyünk 1-2 teáskanálnyi olvasztott csokit mindegyik kockába (így kb. a feléig töltjük meg őket) majd a tetejére szórjuk vegyesen az aprított gyümölcsöket és magvakat, amit aztán az ujjainkkal egy kicsit nyomkodjunk le. Ha elkészültünk vele,hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten, aztán tegyük be a hűtőbe, hogy kellően megszilárduljon a csokiscsodánk. 

1 óra elteltével óvatosan ütögessük ki a mennyei falatkákat a tartóból és már kész is van, kínálhatjuk nagy büszkeséggel.

Kellemes nassolást!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr108508254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása