Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Rittyentsünk gyorsan valami finomat!

2016. április 11. - Heni süt neked

Ez tényleg nagyon egyszerű, nagyon finom, nagyon gyors! Szóval nagyon nagyon...A recept, úgymond tájékoztató jellegű, hiszen az alapanyagok felcserélhetőek, csak és kizárólag az ízlésünk és fantáziánk szab határt a megvalósításnak. Nálam ismételten a praktikum győzött. A hűtőben árválkodott 1 padlizsán, 1 kis zsenge tök és egy fél doboz gomba. A másik részét felhasználtam egy isteni és tartalmas zöldségleveshez. De most fókuszáljunk erre a mostani receptre. Tehát a hűtő adta lehetőségeimet kihasználva nekiálltam egy paprikás,tejfölös zöldségragu elkészítéséhez. Csavar persze ismét van benne. Miután tombol a medvehagyma szezon, ezért gyakran készítek tavaszi túrókrémet egy kis medvehagymával megbolondítva. Néha elszáll velem a ló, és jóval többet készítek, mint amennyi el tudna fogyni. Most is ez történt. Hívogatóan mosolygott rám a hűtő polcán. Ekkor világosodtam meg, hogy milyen nagyszerű lenne, ha bármilyen sűrítőanyagot nélkülözve, ezzel a túrókrémmel sűríteném és ugyanakkor ízesítsem a ragut?Hiszen a medvehagyma enyhe fokhagymás zamata rendesen dob a cuccon! :) És bejött! Csuda finom lett. Persze tökéletes sima tejföllel is elkészíteni, ez csak egy tipp, ha valami mást, valami különlegeset akarsz kipróbálni. Nosza, kalandra fel!

gombas_padlizsanos_tejfolos_ragu1.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 db padlizsán
  • 1 kis, zsenge tök
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 ek pirospaprika
  • medvehagyma
  • tejföl (vagy tavaszi túrókrém)
  • 2 ek olaj
  • 1,5 dl víz

Elkészítés:

Egy serpenyőben dinszteljük meg kevés olajon az apróra összekockázott hagymát. Dobjuk rá a szintén kockára vágott padlizsánt, tököt és a hosszában felszeletelt csiperkét. Pirítsuk össze, sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük össze, majd öntsük fel egy kevés vízzel. Ha már megpuhult minden, keverjük bele a felaprított medvehagymát és tejfölt (vagy a medvehagymás túrókrémet). Zárjuk le a gázt alatta. Keverjük jól össze. Tálaláskor szórjuk meg egy kis korianderrel vagy petrezselyemmel. Ez tényleg csak opcionális, mert nélküle is annyira finom, hogy jaaaaaaaaajjjj! :) 

Én ismét nem készítettem hozzá köretet, de szívből ajánlom a rizst/kuszkuszt/bulgurt, mint tökéletes kiegészítőt.

Jó étvágyat hozzá! 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr228581146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása