Ez tényleg nagyon egyszerű, nagyon finom, nagyon gyors! Szóval nagyon nagyon...A recept, úgymond tájékoztató jellegű, hiszen az alapanyagok felcserélhetőek, csak és kizárólag az ízlésünk és fantáziánk szab határt a megvalósításnak. Nálam ismételten a praktikum győzött. A hűtőben árválkodott 1 padlizsán, 1 kis zsenge tök és egy fél doboz gomba. A másik részét felhasználtam egy isteni és tartalmas zöldségleveshez. De most fókuszáljunk erre a mostani receptre. Tehát a hűtő adta lehetőségeimet kihasználva nekiálltam egy paprikás,tejfölös zöldségragu elkészítéséhez. Csavar persze ismét van benne. Miután tombol a medvehagyma szezon, ezért gyakran készítek tavaszi túrókrémet egy kis medvehagymával megbolondítva. Néha elszáll velem a ló, és jóval többet készítek, mint amennyi el tudna fogyni. Most is ez történt. Hívogatóan mosolygott rám a hűtő polcán. Ekkor világosodtam meg, hogy milyen nagyszerű lenne, ha bármilyen sűrítőanyagot nélkülözve, ezzel a túrókrémmel sűríteném és ugyanakkor ízesítsem a ragut?Hiszen a medvehagyma enyhe fokhagymás zamata rendesen dob a cuccon! :) És bejött! Csuda finom lett. Persze tökéletes sima tejföllel is elkészíteni, ez csak egy tipp, ha valami mást, valami különlegeset akarsz kipróbálni. Nosza, kalandra fel!
Hozzávalók 2 főre:
- 1 db padlizsán
- 1 kis, zsenge tök
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 ek pirospaprika
- medvehagyma
- tejföl (vagy tavaszi túrókrém)
- 2 ek olaj
- 1,5 dl víz
Elkészítés:
Egy serpenyőben dinszteljük meg kevés olajon az apróra összekockázott hagymát. Dobjuk rá a szintén kockára vágott padlizsánt, tököt és a hosszában felszeletelt csiperkét. Pirítsuk össze, sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük össze, majd öntsük fel egy kevés vízzel. Ha már megpuhult minden, keverjük bele a felaprított medvehagymát és tejfölt (vagy a medvehagymás túrókrémet). Zárjuk le a gázt alatta. Keverjük jól össze. Tálaláskor szórjuk meg egy kis korianderrel vagy petrezselyemmel. Ez tényleg csak opcionális, mert nélküle is annyira finom, hogy jaaaaaaaaajjjj! :)
Én ismét nem készítettem hozzá köretet, de szívből ajánlom a rizst/kuszkuszt/bulgurt, mint tökéletes kiegészítőt.
Jó étvágyat hozzá!