Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Pikáns karfiolrózsák

2016. augusztus 25. - Heni süt neked

Szeretem a karfiolt. Leginkább a sokféle felhasználási módja miatt. Például az is nagyon tetszik benne, ahogy egy egyszerű zöldségételt is úgy lehet elkészíteni belőle, hogy egyik húsevő ismerősöm sem hiányolja belőle a húst. Pikáns, kissé csípős, sült, de szaftos étel ez, ami teljesen elcsábít. 

 csipos_karfiolrozsak_1.jpg

Elkészítése:

  • 1 fej karfiol
  • 2-3 ek. (Sriracha) csípős szósz
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 dl paradicsomlé
  • só, bors
  • fél csomag koriander/petrezselyem
  • 1 csipet szezámmag (opcionális)

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Szedjük rózsáira a karfiolt és sós vízben főzzük elő. Ez leginkább azt jelenti, hogy félkeményre főzzük, semmiképp NE teljesen puhára! Ha elkészült, egy szűrőkanállal emeljük ki a vízből (így nem törik össze, míg ha leöntjük a vizet róla, esélyes, hogy törni fog), és helyezzük egy olívaolajjal kikent tűzálló tálba. Egy keverőtálban keverjük alaposan össze a csípős szószt, a paradicsomlevet, 2-3 ek. olívaolajat, a reszelt fokhagymákat, kevés sót és borsot. Öntsük a karfiolrózsák tetejére a fűszeres szószt, és sózzuk még meg egy picit a tetejét. 

Tegyük be a sütőbe és 10-15 percig süssük, míg a teteje kissé megpirul és enyhén ropogós nem lesz. Tálaláskor szórjuk meg a korianderrel (vagy petrezselyemmel) és a szezámmaggal.

Ha valaki szereti a pikáns dolgokat egy kevés lime levével is megöntözheti a tetejét.

Kitűnő önálló étel, de tökéletes kiegészítője egy vendégváró vacsorának, vagy finom halételeknek. 

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2510407906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGy 2016.08.25. 14:49:27

és a fokhagyma?!
süti beállítások módosítása