Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Amikor a párolt káposzta már nem csak egy párolt káposzta...

2016. december 22. - Heni süt neked

Van az úgy, hogy egy-két kis plusszal fel tudunk dobni egy teljesen átlagos ételt. Ez esetben ráadásul csak egy kiegészítőt. Hiszen a párolt káposztát kicsiny hazánkban sült húsok és krumpli mellé tálalják. De mi van akkor, amikor egy ilyen kísérő önálló életre kell, és szinte a fő műsorszámmá avanzsál? Semmi! Csak egyszerűen történik valami kis csoda a konyhában, amitől már másképp tekintünk rá. Miért ne ehetnénk köretként? Egy isteni sülttel kínálva maga a finomság, a letisztultság, a zamatok harmóniája. És hogy mi is az a plusz? Hát, pár szem szegfűbors, egy kis chili, édesköménymag, egy csipet szerecsendió és mézes almaecet. Ennyi csak a trükk...

lilakaposzta.jpg

Hozzávalók:

  • közepes fej lilakáposzta
  • olaj
  • só, bors 
  • 4-5 szem szegfűbors
  • fél db chili - opcionális
  • 1-2 mk édesköménymag
  • csipet szerecsendió
  • 0,5 dl mézes almaecet
  • 2 ek cukor vagy eritrit

lilakaposzta_fuszerek1.jpg

 

Elkészítése:

Szeleteljük fel a káposztát. Kissé sózzuk le. Hagyjuk kicsit állni. Az olajon pirítsuk meg a köményt, a szétnyomkodott szegfűborsot,  Erre dobjuk rá a kinyomkodott, picit összetöppedt káposztát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, chilivel ízesítjük, majd hagyjuk párolódni.

TIPP: ha rajtunk marad pár darab friss chili, ne hagyjuk veszni! Nyugodtan fagyasszuk le. Ha szükség lesz rá, csak vegyük elő és máris felhasználhatjuk. Épp olyan lesz, mint a friss! 

Amikor majdnem kész, szórjuk meg a cukorral (ki többet, ki kevesebbet, ahogy szereti) és öntsük nyakon az ecettel. Még legalább 5 percig pirítsuk át és már kész is. Sült hússal, hallal, vagy esetleg grillezett (halumi ) vagy rántott sajttal is kínálhatjuk. Igazán passzolnak egymáshoz ezek az ízek. Az eredmény egy kiadós, de nem kajakómát okozó gyors ebéd, esetleg vacsora. 

lilakaposzta_sult_hussal.jpg

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6011813251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása