Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Marinált, grillezett steak gomba

2017. május 04. - Heni süt neked

Akármilyen szeszélyes is az idő, azért már érezni a nyár előszelét, ahogy az májusban dukál. Egyre jobban vágyunk ki a zöldbe, vágyunk a szabadidőnket a szabadban eltölteni. És hát akárhogy is nézzük, eljött a grill szezon. Tudom, nem mindenkinek adatik meg, hogy saját kertje legyen, ahol kedvére sütögethet családja körében, de jönnek a baráti, családi közös programok (valahogy mindig van valaki, akinél ez kivitelezhető), de ha mégsem, hát grillezzünk otthon, a konyhában! Bárhol megvásárolható az a bordázott aljú serpenyő, amiben pár csepp olajjal tudunk húst, zöldséget grillezni. És ha csalunk kicsit, mert nagyon hiányzik a füstös zamat, akkor természetes folyékony füstaromát használjunk! A húsok sütéséről már sok szó esett, de nézzünk most egy olyan steak gombát, ami teljes mértékben pótolja a húst, ha arra van szükség, de csupán élvezeti értékét nézve is mennyei. Hamburgernek, párolt zöldségekhez, rósejbnihez, rizshez kitűnő! Főleg, ha a pácból visszamaradt léből csodás mártást készítünk és azzal tálaljuk.

marinalt_grilezett_gomba1.jpg

Hozzávalók:

  • 30 dkg steak gomba
  • 2 rész balzsamecet
  • 1 rész szójaszósz
  • 4 gerezd tört fokhagyma
  • 1 mk kakukkfű
  • 1 mk méz
  • bors
  • chilipehely - opcionális

steak_szeletek.JPG

Elkészítése:

Pácoljuk be 15-20 percre a gombaszeleteket, majd hevítsük fel a grill serpenyőt, kenjük át pár csepp olajjal, majd a lecsöpögtetett gombákat süssük meg mindkét oldalukon 2-2 percig. Ezzel el is készült a grillezett, marinált (pácolt) steak gombaszeletek. Az ebből készült gombaburger valami csoda! A szokásos módon salátával, uborkával, paradicsommal ketchuppel vagy épp mustárral, majonézzel kitűnő. Jó szívvel ajánlom! 

gomba_hamburger3.JPG

Köszönet a BioFungi Kft.-nek a gyönyörű gombákért!

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr612473793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása