Citromverbéna! Nem mond semmit? Nem baj. Most bemutatom neked...
Klára barátném Gyarmatpusztán alakítja ki épp kis biogazdaságát, így sok mindennel megörvendeztetett pár napja. Kaptam én mindent: húsvéti rozmaringot, körtét, rebarbarát és citromverbénát. Gőzöm sem volt, hogy mi az, de amint megszagoltam elvarázsolt. Olyan citrus illata volt, hogy amikor megdörzsöltem a leveleket, mindenhol érezni lehetett a konyhában frissítő hatását. Mint kiderült gyógynövényboltokban teaként lehet kapni, emésztést elősegítőként és szorongásoldásra. Kláránál cserje formájában burjánzik a kertben...
De ez engem most nem hozott lázba, inkább arra gondoltam, hogy kipróbálom sültekhez, salátákhoz fűszerként. Ezért a száráról lehúztam a kiszárított leveleket, durva szemű tengeri sóval, valamint szemes borssal összetörtem. Azt az illatot nem lehet leírni!
Az eredmény egy fantasztikus fűszersó lett. Bátran ajánlom mindenkinek!