Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Hideg van, nincs kecmec. Ide ütős kaja kell...

Sütőtök saláta

2014. október 22. - Heni süt neked

Szóval most tényleg igazuk lett. Mármint az időjósoknak. Egyszeriben csak őrült szélvihar kerekedett, szemerkél az eső, és hirtelen befagy a fenekünk. Nem állhatom ezt a hirtelen váltást. De van megoldás, hogy felmelegítsük magunkat. Készítsétek el ezt az isteni, zamatos sütőtök salátát.

Egy kisebb, klasszikus tököt vágjunk szeleteire. Aprítsunk fel nagyobb darabokra egy nagy fej lila hagymát. Tegyük ezeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, tegyünk rá 15-20 dkg koktélparadicsomot, esetleg vmi finom szárazkolbász karikákkal is meg lehet bolondítani. Szórjuk meg sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel, édes köménymaggal, vágjunk bele egy chili paprikát, öntözzük meg olívaolajjal a tetejét és tegyük be a sütőbe 200 fokra, kb. 35-40 percre.

Ami ezután következik, az maga az élvezet. A kéjes falatozás, a belső melegítők bekapcsolása, amit egy rosé borral turbózhatunk fel. Holnap lazaság. Munkaszüneti nap. Veselkedjetek neki.megéri... Higgyetek nekem... ;)

sütőtök sali.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr166817499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása