Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Az elfelejtett kompót...

...avagy hozzuk újból divatba!

2014. október 29. - Heni süt neked

Emlékszel, amikor a vasárnapi rántott hús mellé a nagyi odakészítette a szilva/alma/körte/cseresznye/meggy kompótot? Milyen finom volt a sós és az édes íz harmóniája a szádban. Amikor a tökéletes falatot a roppanós hús, a krumplipüré és a kompót triumvirátusa alkotta... De hova tűnt? Hiszen elkészíteni nagyon egyszerű. Olcsó is. Csudi finom. Vajon kiszoríthatja a chutney? Félreértés ne essék rajongója vagyok annak is. De a kompót a maga egyszerűségében tökéletes. Szerintem ne hagyjuk elveszni a homályba! Alkossunk a Facebook-on "Mentsük meg a kompótot!" rajongói oldalt! Szervezzünk tüntetést az érdekében! Indítsunk polgári csoportokat kerületenként a megmentésére!

De félre a tréfával! Ajánlom jó szívvel a figyelmetekbe az alma és/vagy körtekompótot. Nem csak főételek mellé, hanem nassolásként is . Valami édesre vágysz? KOMPÓT! Valami üdítő italra vágysz? KOMPÓTLÉ!

Klára barátnőmtől ismét kaptam bio finomságokat alma, körte és rebarbara formájában. Naná, hogy felhasználtam mindhármat erre, arra, például na, mire? KOMPÓTRA!

őszi ízek.jpg

És akkor az összetevőkről. Ez is olyan, mint a halászlé.Ahány ház, annyi szokás. De az alap azért megegyezik: alma/körte, cukor,amit kiválthatunk az általunk kedvelt édesítővel, így cukorbetegek, fogyókúrázók is fogyaszthatják, valamint fahéj, szegfűszeg, citromkarikák, citromlé. Továbbá én szoktam beletenni gyömbért, olykor csillagánizst és szerecsendiót is.

Felkockázzuk nagyobb darabokra a gyümölcsöt, ráöntünk citromlevet, hogy ne barnuljon meg, édesítjük tetszés szerint, hozzáadjuk a fűszereket és a citromkarikákat, majd felöntjük bőven vízzel.Összeforraljuk és kész is. Jómagam nem szeretem, ha szétfő, inkább hagyom egy kicsit ressnek. Ennyi. Ugye milyen egyszerű? És milyen finom!!! Tessék kipróbálni és újból bevezetni a mindennapi étkezésünkbe!

almakompót.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr16842525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rooklin 2014.10.30. 22:07:13

De rohadtul megkívántam. Megennék most magában egy befőttesüvegnyi cseresznyét, aztán leöblíteném fél deci barackkal.

LilyotV 2014.11.04. 14:05:23

amint lesz konyhám végre (költöztünk, még nincs bútorozva), elsők között lesz egy finom, őszi kompót - pl. birsalma

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2014.11.04. 14:07:14

az egyik legfinomabb! :) hajrá! elrontani sem lehet... de a héján található "szőrökkel" vigyázz! ;)

LilyotV 2014.11.04. 15:35:55

igen, ismerem. rutinos kompótfőző vagyok. csak én pl. az almást úgy szerem, ha mazsola is van benne, mert a Mamó úgy csinálta... <3 szerintem is méltatlanul elfeledett finomság. én melegen is nagyon szeretem.

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2014.11.04. 15:36:41

és milyen finom lehet! ki is próbálom, köszi :) az ember mindig tanul vmi újat...
süti beállítások módosítása