Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Nehogy már hagyjuk, hogy az idő kitoljon velünk!

avagy a felmelegedés kulcsa egy jó tartalmas leves...

2014. december 01. - Heni süt neked

Na jó. Emberek! Meg kell beszélnünk valamit. Az nem megy, hogy kint hideg van. Hogy esik. Mi meg megszeppenünk ettől az amúgy az évszaknak megfelelő időjárástól! Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát! Nehogy már hagyjuk, hogy rányomja bélyegét a napunkra, hetünkre ez az esős, hideg, "utálom idő". PEDIG DE! Azonban van megoldás. Kezdjük azzal, hogy összeütni egy gyors és tartalmas levest már maga sikerélmény. Megosztani ezt szeretteinkkel már a második jó érv. Megenni és érezni ahogy átmelegít, erőt ad a napi rutin folytatásához, mi több mosolyt is csal orcánkra, az mindjárt 3. Három olyan érv, aminek balgaság lenne ellenállni. Na, de ki akar és tud ellenállni? Én nem. Az tuti. Gyenge vagyok.

A recept ismét csak nagyon egyszerű, praktikus és gyors.

Hozzávalók: hagyma, fejes káposzta, cékla, zellergumó, sárgarépa, (esetleg egy paprika és egy paradicsom, ami már kicsit fonnyadozásnak indult, frisset szerintem pocsékolás ilyenkor elfőzni), húsalaplé, húsos szalonna, ha gazdagabban akarjuk, akkor csirkemell vagy sertéscomb kockázva, köménymag, őrölt koriandermag só, bors, babérlevél, a végén egy kis citromlé és tejföl.

Kis zsiradékon lepirítjuk a szalonnát, a hagymát (amit laskára vágunk), majd a húst, aztán a (felcsíkozott ) zöldségeket, fűszerezzük, tovább pirítjuk együtt őket, majd felöntjük az alaplével. Addig forraljuk, míg a hús megpuhul (ajánlom, hogy kisebb darabokra vágjuk, így gyorsabban megfő), és amíg a zöldség kicsit még ress marad. Ha túlfőzzük, akkor csak egy pépes, nem túl látványos levet kapunk. Viszont, ha nem, akkor egy finom, színes, ízletes, csodás téli, laktató egytálételt lesz a jutalmunk. Megéri mindenképp. Szerintem. A legvégén kis citromlével és egy kanál tejföllel tálaljuk. Ha úgy szeretjük... Átmelegedésre fel!

mediterrán zöldségleves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr346947873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása