Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

A kocsonyák ideje...

2014. december 09. - Heni süt neked

És itt van. Megérkezett. A sokakat megosztó, ám általam oly szeretett kocsonya szezonja. Megosztó, mert vagy nagyon szeretik vagy nagyon nem. Vagy cupákokkal vagy csak színhússal. Vagy zöldséggel vagy csak lével. Citrommal vagy ecettel. Szűrve vagy szüretlenül. Szóval a lehetőségek tárháza adott. Jómagam a színhúsos,szűrt változatot részesítem előnyben. A lényeg a lassú tűzön főzés, szinte csak gyöngyözzön, a jó alapanyag, a sokféle alapanyag, a fokhagyma mennyisége (SOK!!!). Az alapanyagok nálam: füle, farka, bőr, sertés köröm, sertés lapocka, csülök. Ezzel az összeállítással nem lehet melléfogni. És az eredmény a legegyszerűbb, bár időigényesebb téli finomságok egyike. KOCSONYA FOREVER!

kocsonyak.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr866969345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főmuci 2014.12.10. 13:59:39

Heni, egy húron pendülünk! Ugyanígy, ja és pici citromlé! A citrom amúgy nálam sok mindenben leváltotta a szokásos ecetet, salátában (krumpli és fejes) krumplifőzelékben pl. Próbáld ki egyszer az apukám féle fejes salit inkább citromlé mint ecet, citromkarikák és egy csomag újhagyma bele :)

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2014.12.10. 14:01:43

Igen. a citromlé nálam is kiváltja sok mindennél az ecetet. bár bevallom, hogy sokféle, nagyon finom ecet van már. és nem (csak) az ízesítettekre gondolok. :)
süti beállítások módosítása