Tudom, ki leszek átkozva a gasztrobloggerek felkent társaságából, de igenis van létjogosultsága a zacskós leveseknek. Pl. vészhelyzetben, amikor gyorsan akarunk valami finom, meleg leveshez jutni. Amikor egy átlagos hétköznap megkívánunk valami házias ízt. Amikor csak úgy ennénk egy levest...
Na jó, azért van némi turpisság a dologban. Az tény, hogy bárhogy is hívják, bármelyik márkát is vásároljuk meg, ezeknek a zacskós leveseknek egyen ízük van. Így a felturbózás szükségszerű.
Mindehhez a feljavításhoz azonban nem kell semmi extrára gondolni. Jómagam a következőket hajtottam végre a cél érdekében (a cél persze az volt, hogy vállalható, finom kis levest alkossunk):
Hozzávalók:
- 1 zacskó húsleves (ez esetben májgombóc, tésztával)
- 1 kis dobozos konzerv zöldbab
- tejföl
- kevés liszt
- só, bors, chili, fokhagyma, szárított tárkony, ecet
Elkészülési idő: 15 perc - Tovább tart leírni, mint megfőzni) :)
A levesport feltesszük dupla mennyiségű vízzel forrni, mit amennyit előír. Fűszerezzük, és a tejfölös liszttel behabarjuk a levest, hozzáadjuk a zöldbabot. Miután felforrt, hagyjuk lefedve kb. 5 percig. Ez idő alatt a tészta és a májgombócok is beledagadnak a levesünkbe, ami egy igazán pikáns zöldbablevessé avanzsált.
Nem kell elutasítani mindent, ami készétel. Van amikor egész jó dolog is kisülhet belőle... .