Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Amikor létjogosultsága van egy zacskós levesnek...

Agglegények, diákok, mindig rohanók: itt a tuti leves

2015. január 22. - Heni süt neked

Tudom, ki leszek átkozva a gasztrobloggerek felkent  társaságából, de igenis van létjogosultsága a zacskós leveseknek. Pl. vészhelyzetben, amikor gyorsan akarunk valami finom, meleg leveshez jutni. Amikor egy átlagos hétköznap megkívánunk valami házias ízt. Amikor csak úgy ennénk egy levest...

zacskos_leves1.jpg

Na jó, azért van némi turpisság a dologban. Az tény, hogy bárhogy is hívják, bármelyik márkát is vásároljuk meg, ezeknek a zacskós leveseknek egyen ízük van. Így a felturbózás szükségszerű.

Mindehhez a feljavításhoz azonban nem kell semmi extrára gondolni. Jómagam a következőket hajtottam végre a cél érdekében (a cél persze az volt, hogy vállalható, finom kis levest alkossunk):

Hozzávalók:

  • 1 zacskó húsleves (ez esetben májgombóc, tésztával)
  • 1 kis dobozos konzerv zöldbab
  • tejföl
  • kevés liszt
  • só, bors, chili, fokhagyma, szárított tárkony, ecet

Elkészülési idő: 15 perc - Tovább tart leírni, mint megfőzni) :)

zacskos_leves.jpg

A levesport feltesszük dupla mennyiségű vízzel forrni, mit amennyit előír. Fűszerezzük, és a tejfölös liszttel behabarjuk a levest, hozzáadjuk a zöldbabot. Miután felforrt, hagyjuk lefedve kb. 5 percig. Ez idő alatt a tészta és a májgombócok is beledagadnak a levesünkbe, ami egy igazán pikáns zöldbablevessé avanzsált.

Nem kell elutasítani mindent, ami készétel. Van amikor egész jó dolog is kisülhet belőle... .

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr117095593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása