Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Hadd mutassam be a barátaimat...

2015. február 03. - Heni süt neked

Aki valamennyire is szeret főzni, időt tölteni a konyhában, előbb-utóbb szoros barátságba kerül bizonyos fűszerekkel. Olyanokkal, amiket gyakran használ, ízvilágához közel állnak, szinte nélkülözhetetlenek konyhájában.

Hadd mutassam be az én barátaimat:

fuszerek1.jpg 

  • világos szójaszósz - mindenbe használom szinte, néha csak úgy só helyett. A fontos, hogy mértékkel, ne domináljon túlságosan
  • citromos ecet - legújabb felfedezésem! valami csuda. A tényleges átmenet a citromlé és az ecet között. pácoláshoz, salátákhoz, kocsonya tetejére...
  • vecsési natúr paradicsomlé - a maga egyszerűségében nagyszerű. hibátlan ízvilág. natúr, letisztult íz. inni, főzni, ízesíteni kiváló!
  • szezám olaj - ebből tényleg csak pár csepp kell, hiszen nagyon markáns, ugyanakkor mennyei íze van. tésztára, salátára, pirított zöldségekre kihagyhatatlan. egy másik dimenzióba repíti az ételt.
  • gránátalma saláta öntet - a maga pikáns savanyú-édes ízével nem csak a salátákat varázsolja el, de én sült húsokhoz is kínálom.
  • Tokaji Vayi Dressing - redukcióval besűrített tokaji aszú. húsokhoz, desszertekhez egyaránt mennyei. de tényleg! kaptam. megbecsülöm.
  • Condimento rosso balzsamecet - szőlőmust készítmény és Chianti borecet keveréke. erősen addiktív cucc.

fuszerek.jpg

  • fokhagymapor - az igazi finomabb, erőteljesebb ízű, de van, amikor kimondottan ez kell. vagy ez van...
  • umami - az ötödik íz. nem kell mindig használni, de néha igen jó hasznát veszem
  • Shake O'Cini - vadgomba por. karakteres és finom. bármihez használhatjuk, ami gombaízért kiált

Hát így. Persze könnyű dolgom van, mert van egy tündéri barátnőm, aki jelenleg Lancasterben él, és amikor hazalátogat, mindig meglep valami érdekességgel. A legtöbb cucc azonban itthon is beszerezhető. Jómagam például egy keleti fűszerboltban szoktam gyakran elveszni, és előkerülni. Órák után.

Barátok nélkül a konyha is sivár. Barátkozzatok ti is!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr867137031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása