Van ebben minden, kérem szépen. Minden, mi szem szájnak ingere (lehet egy februári kedden). Van benne egy csipetnyi Kelet, melegség, szépség, napfény, mosolygás.
Elkészíteni nagyon egyszerű, kezdőknek is tiszta szívből ajánlom! A siker garantált. Az élmény örök.
Hozzávalók 4 főre
- konzerv csicseriborsó 2 doboz
- sárgarépa 2 szál
- hagyma 1 nagyobb fej
- fokhagyma 3 gerezd
- konzerv paradicsom 1
- olaj
- csirkemell kockák 50 dkg
- koriander
- fahéj, egy csipet
Elkészítés:
1. Olajon megfuttatjuk a hagymakockákat és a csirkemell kockákat, valamint a répát. Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk pirospaprikával. Meghintjük egy evőkanálnyi liszttel. Beleöntjük a csicseriborsót, a konzerv paradicsomot, a fokhagymát belereszeljük, a majoránnával ls egy csipet fahéjjal ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje.
2. Összeforraljuk az egészet, amíg a hús és a sárgarépa puha nem lesz. A legvégén megszórjuk a felaprított korianderrel. Sokat hozzáad az ízek összhatásához és tetszési index maximalizálásához.
3. Élvezzük ezt a sűrű, tartalmas és nagyon finom ragut. Mert megérdemeljük. Mert megérdemli (ez a recept is).