Szeretem a friss aromákat, ízeket. Egy indonéz ihletésű leves ezt hűen visszaadja. Azért csak ihletésű, mert az eredetibe citromfű illene és kókusztej, de ha ezek nincsenek a közeli boltban, akkor nyugodtan hagyjuk el vagy helyettesítsük. A többi hozzávalót már nem bonyolult beszerezni. És ahogy már megszokhattátok, ez is egy pik-pak elkészíthető étel.
Az összhatás remek, az ízek harmonikusak, az ember elégedettséget érez az elfogyasztása után. Nagyon :)
Egytálétel 2 főre - hozzávalók:
- 30 dkg marhahús
- 1 cs. újhagyma
- 1 db chili paprika
- 1 db lime
- 1 cs. koriander
- 1 doboz (bébi) spenót
- 0,3 l főzőtejszín – a kókusztej az ideális, de bőven jó egy ihletett leveshez a főzőtejszín is...
- 0,2 l hús vagy zöldség alaplé
- só, bors
- 1 cs. kínai tojásos tészta (nem üveg)
- kevés olaj
Elkészítés:
A marhahúst egész vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon átpirítjuk. Közben hozzátesszük a felkarikázott újhagymát, összepároljuk a hússal. Fűszerezzük sóval, borssal, majd felöntjük a főzőtejszínnel és az alaplével. Hagyjuk felforrni, majd beletesszük a tésztát. Pár perc után elkészül. Elzárjuk alatta a gázt és lefedjük pár percre. Ezután tesszük bele a spenótot és az apróra vágott koriander. Tálaláskor megöntözzük a lime levével.
Jó étvágyat!