Nagyon szeretem a padlizsánt. Kedvencem a padlizsánkrém pirítóssal. De ez most más lesz. Itt inkább csak mellékszereplő lesz, hiszen a curry domináns íze és a kuszkuszos, zöldséges csirkemell jobban érvényesül, de azért a padlizsán is kell ahhoz, hogy egy finom, töltött ételt kapjunk. Könnyed, nyárias íz, egy kis keleties beütéssel. Mégsem tolakodó, hanem nagyon harmonikus ízvilággal. Üde, friss ízek, könnyű ebéd vagy vacsora. És gyors :)
Hozzávalók 4 főre :
- csirkemell – 50 dkg
- kaliforniai paprika, piros és zöld – 1-1 db
- paradicsom – 3 db
- padlizsán - 2 db
- koriander - 1 csom.
- citrom - 1 db
- sajt – 5 dkg
- olaj
- só, bors, curry por, 1 gerezd fokhagyma
- kuszkusz – 25 dkg
Elkészítés:
Megpirítjuk egy kis olajon a csirkemell kockákat, hozzáadjuk a padlizsán kikapart belsejét és a felkockázott paradicsomot és paprikát, valamint a fokhagymát. Fűszerezzük, majd felöntjük egy kevés vízzel és összefőzzük, lepirítjuk, kis szaftot hagyunk rajta, ne szárítsuk ki! A végén belekeverjük az aprított koriandert, ráreszeljük egy citrom héját és belecsavarjuk a levét. Közben a kuszkuszt leforrázzuk annyi vízzel, hogy kb. bő egy ujjnyira ellepje. Hagyjuk lefedve megpuhulni. Ha megpárolódott a hús és a kuszkusz is, összekeverjük, majd visszatöltjük a padlizsán belsejébe, és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe tesszük 20 percre, amíg megpuhul a padlizsán és ráolvad a sajt. Ha elkezdene túlsülni a sajt, fedjük le egy darab alufóliával, majd az utolsó percekre vegyük le.