Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Mentás-paradicsomos, fűszeres krumplifőzelék

Hogy lehet valami ennyire egyszerű és finom?

2015. május 19. - Heni süt neked

Az úgy volt... kezdhetném megint. És tényleg. Láttam a hétvégén valamit nagy bográcsban főni egy fesztiválon a sok közül, ami mostanában jellemzi annyira szeretett fővárosunkat. Ennek a valaminek az állaga, színe, fazonja nagyon megtetszett, holott nem kóstoltam és nem is kérdeztem meg, hogy mi az. Ami egyértelmű volt, hogy van benne paradicsom és burgonya. Hazatérve bevillantak összetevők, fűszerek, illatok. És ma el is készítettem. Tudom, valószínűleg nem találtam fel a spanyol viaszt ezzel az étellel, mindenesetre azonban büszkén konstatáltam az eredményt, ami (szokásomhoz híven) gyors, egyszerű és nagyon finom lett. Többszöri csavarokkal, mint amire egyből gondolnánk a két alapvető összetevőt elnézve (paradicsom, burgonya). Messze nem egy, a menzában megtapasztalt paradicsomos krumplit kaptam (hál' Istennek), bár olykor az is finom tud lenni, hanem egy fűszeres, pikáns, friss és nagyon zamatos egytálétel lett a végeredmény. Erősen javaslom kipróbálásra. Hiszen azon túl, hogy mennyei az íze, még pénztárca kímélő is, ami így hó vége fele igen csábító.

mentas-paradicsomos_krumpli.jpg 

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg krumpli
  • 2 doboz kockázott paradicsom konzerv
  • 1 fej új fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fél citrom leve
  • római kömény
  • chili
  • gyömbér (reszelt friss, de jó a por is)
  • só, bors, olaj
  • 1 csokor menta
  • fél liter víz

Elkészítése:

a meghámozott krumplikat felkockázzuk  közepes nagyságúra. Kivétel 1 nagyobb burgonya, amit apró kockákra vágunk fel. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, ráöntjük a paradicsom konzerveket és a vizet. hagyjuk egyet összerottyanni, majd beletesszük a krumplikat (az apróbbak azért kellenek, hogy szétfőjenek és ezzel sűrűsödjön a főzelék. Hozzátesszük a vékonyra felszeletelt fokhagymát, a fűszereket, és a csomag mentának a felét, felcsíkozva. Hagyjuk jó összeforrni, hogy egyrészt a krumpli jól megfőjön, másrészt, hogy a fűszerek összeérjenek a főzelékben. Az eredménynek egy sűrű főzeléknek kell lennie. És nagyon finomnak :)

Tálaláskor megszórjuk a maradék mentával.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr157472242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása